У Львові відбувся грандіозний Марш за участі Національного Корпусу

Неділя, 30 червня 2019, 22:17
Марш був присвячений 78 річниці відновлення Української Держави.
У Львові відбувся грандіозний Марш за участі Національного Корпусу

У неділю об'єднані сили націоналістів - Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Національний корпус", "Правий сектор", "Конгрес українських націоналістів", "Організація українських націоналістів" - провели у Львові "Марш тисячоліття Української держави", приурочений до 78-ї річниці проголошення Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 р., повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Вулицями Львова пройшла хода, до якої приєдналися активісти націоналістичних організацій і пересічні львів'яни. Більшість присутніх із нагоди свята одягнули вишиванки", - наголошується в повідомленні на офіційному сайті ВО "Свобода" в неділю".

Хода, в якій узяло участь кілька тисяч осіб, почалася о 18:00 від пам'ятника Степану Бандері і пройшла за маршрутом: вул. Бандери - вул. Городоцька - пр. Свободи.

У центрі міста біля пам'ятника Шевченку відбулося віче, під час якого перед присутніми виступили лідери об'єднаних націоналістів: нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, лідер "Правого сектору" Андрій Тарасенко, лідер Національного руху "Дія", екс-лідер "Правого сектору", позафракційний нардеп Дмитро Ярош та екс-віце-спікер парламенту і кандидат у президенти від "Свободи" 2019 року Руслан Кошулинський.

Як зазначив із нагоди 78-ї річниці проголошення акта в своєму блозі на сайті "Українська правда" Білецький, сильна Українська держава переможе Росію з її чинним керівництвом, доведе, що має право на існування, змусить міжнародних партнерів поважати себе і відновить власну суб'єктність, але розраховувати в цьому українці можуть лише на себе.

"Гітлерівський режим відмовився визнавати право українців на власну державу. Гестапо заарештувало Ярослава Стецька, Степана Бандеру і майже весь уряд, вони опинилися в концтаборі. Націоналісти перейшли в підпілля і продовжили боротьбу. Сьогодні Гітлера немає, а Українська держава є. Тоталітарний режим (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна так само відмовляється визнавати право українців на власну державу. Він розв'язав війну, анексував Крим і окупував Донбас, веде до влади п'яту колону зрадників і реваншистів. Націоналісти знову продовжують боротьбу. Завтра Путіна не буде, але Українська держава житиме", - написав політик.

Він зазначив, що об'єднані націоналісти не закликають підтримати їх - "ми пропонуємо йти поруч із нами і кожному стати частиною великої сили об'єднаних націоналістів".

За словами Білецького, життєва філософія націоналістів дуже проста: "Якщо ти любиш Україну, відстоюєш її інтереси, поважаєш українців і власними діями ведеш державу до розквіту - ти наш друг. Якщо ти ненавидиш Україну, обкрадаєш її народ, намагаєшся знищити і захоплюєш її території - ти наш ворог".

comments powered by HyperComments