У Жовкві планують закрити заповідник, місцеві проти

Субота, 29 червня 2019, 13:45
Про це повідомляють місцеві активісти.
У Жовкві планують закрити заповідник, місцеві проти

"Знаю, що поширюється інформація про ліквідацію Державного історико-архітектурного заповідника в Жовкві (ДІАЗ) та передачу Жовківського замку в підпорядкування Львівської національної галереї мистецтв.

Якщо таке трапиться то працівників заповідника буде звільнено, а на їх місце прийдуть інші люди, які можливо і відношення до Жовкви не будуть мати…

Також це дасть змогу призначати директора ДІАЗ в м. Жовква не в Міністерстві культури України з громадськими слуханнями, а лише, наказом генерального директора Львівської національної галереї мистецтв без жодних обговорень.

Зважаючи на те, що Жовкві знаходиться церква Пресвятої Трійці, яка є об'єктом ЮНЕСКО і на те, що це єдине збережене місто-фортеця, котре має найбільше пам'яток на душу населення в Україні, - категорично виступаю проти ліквідації Державного історико-архітектурного заповідника.

Більше того, переконаний що наша Жовква повинна мати статус – національного заповідника! І коли буде сформовано новий уряд, планую почати процес отримання такого статусу.

Тому, спільними зусиллями не дамо знищити заповідник у Жовкві та залишити наших людей без роботи", - повідомляє Андрій Шумський.

comments powered by HyperComments