Порошенко : Членство в ЄС та НАТО – гарантія безпеки країни

Неділя, 9 червня 2019, 13:54
Петро Порошенко заявив, що членство в цих двох організаціях гарантує безпеку країни та захист від російської агресії.
Порошенко : Членство в ЄС та НАТО – гарантія безпеки країни

Сьогодні, 9 червня, відбувся з‘їзд «Європейської Солідарності»  Петра Порошенка. Під час заходу були озвучені основні напрямки даної політичної сили. За його словами, на сьогоднішній день в Україні  виникла необхідність захистити квоти на українські пісні, квоти на телебаченні, децентралізацію, енергетичну незалежність та безвізовий режим. Зокрема, Порошенко пообіцяв, що великий пріоритет в його партії буде надаватися членству в НАТО та ЄС. Він підкреслив, що цей курс не повинен бути зупинений ні зовнішніми силами, ні внутрішньою «п‘ятою колоною».  

«В нашій програмі, яку ми сьогодні затвердимо та подамо до Центральної виборчої комісії, визначені часові рамки, план дій, – розповів Порошенко, – і щодо членства в НАТО, Україна має отримати не пізніше 2023 року. А дискусія приводу включення в порядок денний має відбутися на грудневому саміті НАТО. Так як ми планували».

За його словами, у 2023 році будуть досягнуті критерії, які потрібні країні, що претендує на вступ до ЄС. Бо якщо буде виконана ця програма, то двері ЄС будуть відкриті. Також Порошенко запевнив, що кінця наступного десятиліття Україна має всі шанси стати повноправним членом ЄС та НАТО.  

«Набуття Україною членства в ЄС та НАТО 2025 і 2027 – це оптимістичні, але реальні терміни, – заявив він, – у нас є надійні друзі

Також Порошенко запевнив, що ці цілі відповідають прагненням українців. Це показують опитування, згідно з якими популярність цього напрямку тільки зростає. Також він пообіцяв мобілізувати на членство в ЄС партійну більшість, опозицію та чинного президента.

«Це питання не партійне – підкреслив Порошенко – це  питання загальнонаціональне. Ми всі розуміємо, що поки не вступимо до Євросоюзу і НАТО, то ризик повернення в сферу Росії, ризик втрати незалежності точно залишаються. Членство в ЄС та НАТО не є самоціллю. Не можна їх задекларувати. Членство в ЄС та НАТО є тим інструментом, яким ми досягаємо мети нашої політики. Який гарантує інвестиції в економіку України. Інвестиції європейського рівня які гарантують та захищають європейські соціальні стандарти. Тобто, це той інструмент який, гарантує кожному українцю пристойний рівень життя».

За його словами, членство в НАТО гарантує  безпеку громадян та надійний захист від російської агресії. Також воно робить країну більш привабливою для інвесторів та туристів.  В межах заходу був визначений передвиборчий список, який буде представлений на майбутніх партійних виборах. За словами Порошенка, там є як досвідчені політики, так і новачки.

До першої десятки, окрім самого Порошенка, увійшли: голова Верховної Ради України 8-го скликання Андрій Парубій, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко,  командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, активістка Євромайдану Софія Федина, провідник кримськотатарського національного руху, правозахисник Мустафа Джемілєв, командир медичного батальйону «Госпітальєри» ветеранка Яна Зінкевич, колишній голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, політв'язень, Ахтем Чийгоз, віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

comments powered by HyperComments