Реформа в дії: у Львові мешканець напав на голову ОСББ з пістолетом

Четвер, 16 травня 2019, 16:30
Сім’я з будинку вимагала у голови ОСББ документи на переведення їхньої квартири  статус нежитлового приміщення.
Реформа в дії: у Львові мешканець напав на голову ОСББ з пістолетом

«Чесно кажучи, перших дві хвилини я не могла нічого розібрати, бо якийсь був шок, незрозумілі слова. Одне-єдине поміж того я почула «напад», «пістолет», «били», ‒ каже донька потерпілої Руслана Лабаз. Того дня на прийом до голови ОСББ прийшла мешканка, власниця чотирьох квартир. У голови та бухгалтерки вона вимагала довідку для переведення квартири в нежитлове приміщення. Але їй відмовили, мовляв, через те, що всі мешканці проголосували проти створення комерції на першому поверсі. Після того жінка задзвонила своєму чоловікові.

«Десь за хвилин сім вривається він в кабінет і починає нам погрожувати. Спершу спокійно починає розказувати, що йому ця довідка потрібна, що, розумієте, я по вуха в боргах, бо купив у вас три квартири і ще комерцію. Після цього він розщепнув куртку, витягнув пістолет, в чоло голові ОСББ наставив і казав «Я тебе зараз вб'ю, стара карга», ‒ каже бухгалтерка ОСББ Олена Гриців.

«Він мене штовхнув ‒ просто головою до стіни. Я вдарилася, але ще встигла вибігти з кімнати. Думала, хоч когось покличу. Кинув мене, догнав мене в холі. Кинув на підлогу, сів зверху тобто. І він старався скрутити мені ту голову, розумієте? Я раз закричала, другий раз закричала», ‒ каже голова ОСББ Любов Татарин. Рідні пані Люби звернулися до поліції, а жінку госпіталізували. Чоловік, який погрожував пістолетом, забарикадувався у квартирі. Правоохоронці до нього «достукалися» аж по обіді наступного дня. Втім, поки що поліція цього інциденту не коментує.

Місцеві мешканці кажуть: із сусідами Остап Крукеницький ніколи не конфліктував. Але про його сварки з головою ОСББ знали.

«В мене конфліктів з ним не було. Знаю, конфлікти були вже попередньо з головою. Голова була права з юридичної точки зору, він був не правий. Висловлював свою позицію криками, матами», ‒ каже мешканець будинку Михайло Нестеренко.

comments powered by HyperComments