У Львові у кав‘ярні «Штука» відбувається виставка «Фантасмагорії казкового Львова»

Понеділок, 29 квітня 2019, 17:50
 Експозиція присв‘ячена спогадам автора про Львів та вулицям міста Лева.
У Львові у кав‘ярні «Штука» відбувається виставка «Фантасмагорії казкового Львова»

«Роботи є чуттєвим відображенням деяких закапелків Львова, а також окремі графічні композиції, що не пов’язані з образами реального міста. Більшість є наслідком споглядання пошарпаних часом кам’яниць і старих львівських вуличок, де ще місцями залишилась бруківка, по котрій ходили мої прабабці і дідусі. Усе разом, як я вважаю, і спричинилось до створення не реальних, а химерних графічних образів, не зрозумілих навіть мені. Це фантазії, які могли з’явитись тільки у цьому чарівному місті», -зазначає автор виставки.

Ігор Біликівський – вагома мистецька постать, чиї роботи привернули увагу критиків ще у далеких 1990-их, коли перші літографічні роботи автор вже відсилав на престижні міжнародні виставки, де вони отримували високі оцінки журі. Першу свою відзнаку в техніці літографії отримав за екслібрис, присвячений Дню незалежності Литви на міжнародній виставці у Вільнюсі.

Сам митець народився 22 квітня 1953 р. у Львові. Навчався у студіях образотворчого мистецтва у Львові. Свій творчий шлях автор почав зі шкільних років. Самостійно опанував такі графічні техніки, як літографія і офорт. Приймав участь у багатьох міжнародних виставках графіки малих форм по всьому світу. Знаковими були нагороди в Пекіні, Варшаві, Ґданську, Бресті, Квебеку. У 2018 році прийняв участь у першій міжнародній виставці-трієнале графіки малих форм «Інтаґліо» у Києві.

Також митець працює у техніці ручної графіки. Часто експериментує, використовуючи традиційні та новітні засоби малярства і графіки. На квітневій виставці можна ознайомитись з працями, виконаними лайнером та акриловими фарбами.

comments powered by HyperComments