В Тель-Авів транзитом через Львів: хто ж такий Андрій Богдан, юрист Володимира Зеленського?

Вівторок, 9 квітня 2019, 16:34
Нещодавно в дослідження Бігус. Інфо журналісти назвали Богдана «юристом Коломойського».
В Тель-Авів транзитом через Львів: хто ж такий Андрій Богдан, юрист Володимира Зеленського?

Богдан Андрій Йосипович — урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики. 1976 року народження, освіта вища, у 1998 р. та 2007 р. закінчив Львівський державний університет ім. Івана Франка, отримав кваліфікацію економіста, спеціаліста з фінансів та юриста. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук. Був заступником Міністра Кабінету Міністрів України, призначений 19 березня 2010 р. Має 3 ранг державного службовця, заслужений юрист України.

У недавньому розслідуванні Богдан фігурував як один з членів штабу Зеленського, який також проводив зустріч з керівництвом НАБУ та ЦПК від імені штабу кандидата. Журналісти вважають, що на зустрічі могли обговорюватися питання щодо кримінальних справ проти Приватбанку, МАУ та Нафтогазу, але НАБУ та ЦПК це заперечують.

Сам Богдан з 2010 року працює в антикорупційній сфері при Уряді, був заступником глави Мін'юсту Миколи Оніщука, курирував правову політику в сфері боротьби з незаконним збагаченням.

У березні 2010 року став заступником міністра Кабінету міністрів України, де також займався антикорупційною політикою, з 2015 був також радником Коломойського на посаді голови ОДА у Дніпрі. Був адвокатом Геннадія Корбана протягом якогось періоду часу.

Також відомо, що за минулий рік та з початку у2019 року Богдан нібито часто бував у Тель-Авіві, де живе Коломойський. Один разі, нібито, навіть з Зеленським.

comments powered by HyperComments