У Львові відкрилась ретроспективна виставка Мирослава Ягоди (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 26 березня 2019, 14:34
У Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького відкрили першу посмертну ретроспективну виставку поета та художника Мирослава Ягоди. Це, мабуть, одна з найбільших ретроспективних художніх виставок за останнє десятиліття в Україні.
У Львові відкрилась ретроспективна виставка Мирослава Ягоди (ФОТО)

В експозиції понад сотню знакових творів. Глядач може побачити твори художника у тій кількості, які були неможливі за життя художника. На виставці представлені ранні твори так званого "чорного періоду", датовані другою половиною 1980-х рр., та частина останніх робіт Мирослава Ягоди, створених у 2010-х рр.

Твори зроблено всупереч правилам і традиціям львівської художньої авансцени 1980 - початку 2000-х років, витриманi y кращих традиціях "експериментального мистецтва з елементами індустріалу, дарк кабаре та авангардного джазу".

Виставка Мирослава Ягоди – один із найбільших і найважливіших мультидисциплінарних проектів Львівської галереї мистецтв у 2019 р. Триватиме до 9 червня у галереї мистецтв, що на вул. Стефаника, 3, та у Палаці Потоцьких на вул. Коперника, 15 та у Храмі Івана Хрестителя на вул. Ужгородська, 1.

Довідка:

Художник, поет, сценограф, Мирослав Ягода народився 23 серпня 1957р. у селі Гірник Львівської області. У 1986 р. закінчив Український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова у Львові. За фахом - художник. Жив і працював у Львові. Помер 12 березня 2018 року.

comments powered by HyperComments