У Львові на території церкви збудують новобудову

Вівторок, 19 березня 2019, 09:01
І це при тому, що територія належить УГКЦ.
У Львові на території церкви збудують новобудову

Інформацію про раптову зміну цільового призначення земельної ділянки надала одна з представників громади Церкви Успіння Пресвятої Богородиці, що на вулиці Максимовича, 2.  Так, нібито без відома мерії, призначення ділянки, яка належала громаді УГКЦ, змінили та таким чином дали хід будівництву аж 60-метрової (близько 18 поверхів) новобудови!

Мешканці з таким станом справ миритися не стали ат звернулися до головного архітектора міста Юліана Чаплінського. Той запевнив, що про ніяке будівництво та зміну призначення земельної ділянки не знає, тож і міська рада ніяких рішень не ухвалювала. Таким чином, зміна призначення відбулася в кадастрі з кількома серйозними порушеннями з боку чиновників, зокрема кримінальними(зловживання службовим становищем). Жодної реакції з боку влади міста чи правоохоронців, проте, немає.

"Землю дали релігійній громаді УГКЦ для постійного користування з метою будівництва храму ще у 2000 році. І яким чином цільове призначення землі було змінене - ніхто не знає. Міська рада рішення про зміну цільового призначення землі не приймала. Тож зміна відбулася при реєстрації землі в кадастрі, без належних підставових документів! На засіданні тимчасової погоджувальної комісії з вирішення спорів у сфері містобудування (12 лютого 2019р), коли мешканцями були оприлюднені всі дані по цій справі, Юліан Чаплінський сказав, що про зміну цільового призначення землі йому нічого не відомо. І іншим представникам мерії також невідомо! То, виявляється, комунальна земля може змінювати цільове призначення без Львівської міської ради? В кулуарах кажуть, що забудовник обіцяв виділити перших два поверхи під катехитичну школу та гуртки для дітей, бо існуюча школа стала замала. Але релігійну громаду ніхто не питав, чи хочемо ми, щоб на території нашого храму виріс 60-метровий монстр!", - пише Галина Дутко.

comments powered by HyperComments