На Львівщині хочуть знищити унікальну Миколаївську фортецю

Субота, 16 березня 2019, 14:26
Про це заявив народний депутат Тарас Батенко.
На Львівщині хочуть знищити унікальну Миколаївську фортецю

Мешканці Миколаєва та прилеглих сіл зібрали понад 700 підписів з вимогою недопущення знищення Миколаївської фортеці, яка є унікальним австрійським форпостом, збудованим на місці хорватського городища.

Нещодавно Держгеонадра намагались надати ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Західінвест-Партнери» спецдозвіл на видобуток піску на ділянці, де знаходиться фортеця. Такий дозвіл неабияк обурив місцевих жителів, які звернулися до ГПУ та Львівської обласної прокуратури з вимогою перевірити законність таких дій.

"Отримав звернення від мешканців Миколаївського району (загалом зібрано понад 700 підписів) з проханням не допустити руйнації історичної пам'ятки - «Миколаївської фортеці», розташованої біля села Дроговиж Миколаївського району.

Дати такий дозвіл – це якесь кричуще невігластво та жахлива некомпетентність. Це при тому, що за результатом громадських слухань місцева громада висловилася категорично проти надання такого дозволу.

Тож, 13 березня 2019 р. скерував депутатський запит (офіційно оголошений сьогодні з трибуни парламенту) на Державну службу геології та надр України з проханням ОБОВ'ЯЗКОВО врахувати позицію громади Миколаївського району та рішення Миколаївської районної ради Львівської області №405 від 7 березня 2019 року, та призупинити надання погодження для отримання ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Західінвест-Партнери» спеціального дозволу на користування надрами.

Також щодо цього питання скеровані депутатські звернення на Генеральну прокуратуру та прокурора Львівської області Юрія Квятківського для перевірки дотримання норм чинного законодавства Державною службою геології та надр України щодо видачі Наказу №52 «Про затвердження переліку родовищ корисних копалин місцевого значення, спеціальні дозволи на користування якими пропонується надати у користування» в частині надання погодження для отримання ТОВ «Торгівельно-промислова компанія «Західінвест-Партнери» спеціального дозволу на користування надрами на території яких розташована історична пам'ятка "Миколаївська фортеця". Надалі інформуватиму громаду про хід розгляду цієї справи", - каже Батенко.

comments powered by HyperComments