Понад тисячу львів'ян одночасно заспівали Гімн України (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 12 березня 2019, 01:22
Цьогоріч виповнюється 154 роки з дня першого публічного виконання Державного Гімну України. З цієї нагоди у Львові  на площі Ринок відбулося масове урочисте виконання державного славня.
Понад тисячу львів'ян одночасно заспівали Гімн України (ФОТО)

Перед львівською Ратушею розгорнули багатометровий синьо-жовтий стяг, біля якого учні та студенти львівських вишів, представники влади, духовенства, військові та курсанти під музичне виконання капели «Дударик» заспівали "Ще не вмерла Україна".

За словами в.о. начальника управління внутрішньої політики Львівської міськради Петра Залуги, захід став для львів’ян уже традиційним і символічним, адже спільне виконання гімну засвідчує, що народ єдиний у своїй любові до рідної країни.

Створення українського гімну бере початок з осені 1862 року, коли етнограф, фольклорист та поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», який поклав на музику отець Михайло Вербицький. Публічне виконання пісні відбулося 10 березня 1865 року в Перемишлі — під час першого в Західній Україні Шевченківського концерту.

Статус Державного Гімну Незалежної України вірш Чубинського, покладений на музику Вербицького, отримав 15 січня 1992 року.

comments powered by HyperComments