ЛМР погодила будівництво новобуду з порушенням норм будівництва майже у центрі міста

Понеділок, 4 березня 2019, 18:28
Багатоповерхівка з порушенням норм максимальної висоти буде зведена біля Церкви св. Ольги та Єлизавети.
ЛМР погодила будівництво новобуду з порушенням норм будівництва майже у центрі міста

Виконавчий комітет Львівської міськради дав дозвіл фірмі «Преміум-Буд» збудувати багатоповерховий житловий будинок на вулиці Сидора Голубовича, 34 на півметра вище, ніж встановлено зонінгом та правилами будівництва.

Площа забудови складе 0,28 га з житловою шестиповерхівкою (плюс цокольний поверх, згідно наданого Юліаном Чаплинським проекту), забудова буде зведена у зоні Ж-2, де взагалі дозволені забудови висотою максимум 18 метрів. Проект, згідно зонінгу, на цій ділянці можна звести будинок висотою до 25 метрів.

Саме межу зонінгу забудовник і перейшов – на півметра. Юліан Чаплинський заявив, що позанормові півметра є виправданими: «На цій землі є перепад рельєфу десь на поверх. Основна лінія забудови має 20 метрів, просто в найвищій точці парапет виглядає по цьому перепаду. Ми вважали, що 25,5 метрів в цій точці є допустимим, все решта будівництво є нижчим», − пояснив Юліан Чаплінський.

ТОВ «Преміум-Буд» має кінцевими бенефіціарами є львів’янин Марко Ткач та поляк Кристіан Єжи Каспров’як. Раніше фірма уже потрапляла в скандал – забудовник відмовлявся зводити обіцяний дитячий садочок біля власного ЖК «Веселка», на вул. Залізничній, 7. За словами Юліана Чаплинського, тоді Марко Ткач неофіційно просив виконком змінити правила будівництва та дозволити організувати садочок на першому поверсі. Проте, компанії було відмовлено.

 

comments powered by HyperComments