Міська рада підтримала петицію львів’ян проти виселення сиріт із приміщення на Короленка

Четвер, 24 січня 2019, 17:03
Львівська міська рада підтримала петицію мешканців, які просять не продавати на аукціоні приміщення колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, 7, а надати його у дострокову оренду Місії «Центр опіки сиріт» УГКЦ.
Міська рада підтримала петицію львів’ян проти виселення сиріт із приміщення на Короленка

 «За» відповідну ухвалу сьогодні, 24 січня, проголосували 55 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

У петиції львів’яни просять міську раду долучитись до вирішення ситуації із приміщенням школи-інтернату №2 на вул. Короленка, 7, яке є у власності обласної ради. Торік у жовтні вона вирішила продати цей об’єкт на аукціоні.

Дотепер у приміщенні школи-інтернату площею майже 3000 кв м працює Центр опіки сиріт УГКЦ.

Під час обговорення депутати неодноразово наголошували, що приміщення на вул. Короленка, 7 перебуває у підпорядкуванні Львівської облради, але всі погоджувались, що відбирати його у дітей-сиріт є неприпустимо. Відтак петицію депутати підтримали та вирішили повторно надіслати в облраду лист-звернення. 

Додамо, що Центр опіки сиріт створений для задоволення потреб дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей із шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, будинків сімейного типу, розподільників, комунальних будинків дитини. Центр дбає не лише про духовне збагачення та фізично-моральну підтримку дітей, але й веде їхню активну підготовку до дорослого та самостійного життя. Над цим працюють наставники, психологи, волонтери та спеціалісти різних профілів.

Діти збираються у різних приміщеннях міста, в тому числі у будівлі на вул. Короленка, 7, аби навчатися куховарити, малювати ікони, займатися спортом.

 

comments powered by HyperComments