Останнього провокатора, який намагався розпалити ворожнечу між українцями і поляками через перекриття дороги, засудили

Середа, 9 січня 2019, 12:59
На Львівщині на 3 роки і 6 місяців позбавлення волі засудили останнього із організаторів перекриття траси "Львів-Рава-Руська".
Останнього провокатора, який намагався розпалити ворожнечу між українцями і поляками через перекриття дороги, засудили

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратурою Львівської області забезпечено підтримання державного обвинувачення стосовно одного із організаторів та активного учасника – мешканця Хмельницької області, який обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі),ч.2 ст.345 (умисне заподіяння  працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), ст.293 (групове порушення громадського порядку) КК України.

Нагадаємо, йдеться про незаконне перекриття траси державного значення «Львів-Рава-Руська» у с. Гряда Жовківського  району, яке відбулося 29 березня 2017 року.

Протиправний масовий захід призвів до утворення автомобільного затору, пошкодження елементів благоустрою автодороги, побоїв правоохоронців, які намагались припинити протиправні дії учасників, і суспільного занепокоєння.

Крім цього, правопорушники під виглядом представників національної меншини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками.

 

comments powered by HyperComments