Вселенський Патріарх підписав Томос про автокефалію Української Церкви

Євген Сюч  |  Субота, 5 січня 2019, 14:11
Підписання відбулося після молитви у патріаршому храмі Святого Георгія у Стамбулі
Вселенський Патріарх підписав Томос про автокефалію Української Церкви

Українська Церква врешті-решт отримала довгостраждальний Томос про автокефалію. На церемонії були присутні високопоставлені посадовці України та духовенство, зокрема Петро Порошенко з дружиною, Павло Клімкін, Андрій Парубій, Степан Полторак, Віктор Ющенко та інші. Томос був виготовлений афонським ченцем-іконописцем Лукою на пергаменті вручну.

Результат пошуку зображень за запитом "томос виготовили" 

Українська делегація приїхала в Стамбул \ "Твіттер" Андрія Парубія

 

Завтра відбудеться церемонію вручення Томосу представникам ПЦУ, а сьогодні президент ще зустрінеться з Ердоганом з метою обговорити шляхи звільнення українських моряків з російського полону, а також питання захисту прав кримських татар, які залишилися на окупованій території.

Порошенко провів зустріч з Ердоганом

 

Нагадаємо, що ще до моменту підписання Томосу окремі представники УПЦ МП вже перейшли в юрисдикцію ПЦУ, зокрема 40 громад, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та митрополит Вінницький і Барський Симеон. Останнього недавно звинуватили у розкольництві представники РПЦ, через що митрополит подав заяву до суду.

Результат пошуку зображень за запитом "митрополит симеон"

Результат пошуку зображень за запитом "митрополит олександр драбинко"

Додамо також, що Томос підписаний рівно через 98 років з моменту першої спроби утворення української автокефальної церкви митрополитом Київським та всієї України Василем.

Результат пошуку зображень за запитом "василь липківський\"

comments powered by HyperComments