Сплило: комуністи знову йдуть на Київ

Субота, 5 січня 2019, 13:31
Симоненка висунули у Президенти на з'їзді КПУ
Сплило: комуністи знову йдуть на Київ

Тільки-от є кілька проблем, які можуть зупинити Симоненка. По-перше, його Комуністична партія є забороненою одразу двома законами – про заборону власне діяльності КПУ на території України, який червоні намагаються оскаржити в Конституційному суді, а також закону «Про заборону використання нацистської та комуністичної символіки», який фактично блокує можливість будь-якої агітації та діяльності з боку партії через її назву.

Про неможливість для Симоненка висунутися від КПУ заявив екс-заступник голови ЦВК Андрій Магера. За його словами, якщо існування КПУ все ще не заборонено і вирішується у судовому порядку, то можливість висувати кандидатів – прямо заборонено законом:

«Я не можу говорити про ЦВК, бо я їх не представляю, але я можу говорити про закон «Про вибори Президента України», де чітко вказано, що ЦВК не може реєструвати кандидатів від комуністичних чи нацистських партій, чи будь-яких інших, які підпадають під дію закону про декомунізацію та засудження тоталітарних режимів», - додає Магера.

Додамо проте, що у Симоненка є шанси ви сунутися від партії-сателіта «Ліва опозиція», якщо у ЦВК не приймуть документи від КПУ.

comments powered by HyperComments