Садовий збрехав щодо фінансів «Самопомочі»?

Понеділок, 31 грудня 2018, 08:03
На днях Садовий прокоментував свою бордову кампанію та зробив неоднозначну заяву.
Садовий збрехав щодо фінансів «Самопомочі»?

В інтерв’ю Інтернет-виданню Zaxid.net, яке, нагадаємо, належить до ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс», де власницею 79,8% акцій є дружина Садового, мер заявив, що його білборди не відносяться до передвиборчої кампанії, а також фінансуються лише за пожертвування «малого та середнього бізнесу».

"Ні, це білборди партії, які дають певні меседжі, які на сьогоднішній день не є чітко ідентифіковані з виборами. Ну, і це фінансується партією. Виборча кампанія, яка почнеться вже з січня місяця – тоді вже будуть зовсім інші меседжі, зовсім інша процедура", - заявив Садовий, при тому що на білбордах спершу містилося посилання на сайт sadoviy2019.win, а також напис «Андрій Садовий. Наступний», яка потім була замінена на «Андрій Садовий. Наступ». Жодної символіки чи згадки про «Самопоміч» на бордах немає.

Також, мер зробив неоднозначну заяву про фінансування бордової кампанії:

"Кожна гривня, яка йде через партійні кошти, – вона відома і публічна, тому що партія "Самопоміч" має державне фінансування. Але на ці білборди гроші з держави ми не беремо", – запевнив Садовий.

За його словами, державне фінансування "Самопоміч" витрачає "на оплату офісів, на оплату заробітної платні працівників, які є в офісах, на оплату друкованої продукції", як то буклети в районах і для сільських жителів.

Тим не менш, проаналізувавши фінансовий звіт партії на офіційному сайті НАЗК за 2017 рік, можна зробити висновок про банальну нездатність партії оплатити бордову кампанію за пожертвувані гроші.

З усіх отриманих партією грошей за рік понад 100 000 000 складають бюджетні кошти, в той час як пожертви – лише 968 000 гривень! В графі витрат числяться оплата послуг на 40 000 000 та пропаганда на 23 000 000, зарплата в 17 000 000, податки на 9 000 000 та оренда приміщень на 6 600 000. Таким чином, графа «пропаганда», яка включає в себе 23 000 000 гривень навряд чи може бути наповнена в 23 рази меншим бюджетом, отриманим з пожертв. Крім того, з кінця 2017 року рейтинг Самопомочі відчутно впав -  що теж не мало би сприяти росту пожертв, тим паче не в 23 рази.

 

comments powered by HyperComments