Депутат ЛМР Рікота звинуватив чиновників у саботажі проектування бюджету розвитку

Неділя, 30 грудня 2018, 23:58
За словами депутата, чиновники свідомо затримують пропозиції, аби у депутатів не було часу на ознайомлення з проектом.
Депутат ЛМР Рікота звинуватив чиновників у саботажі проектування бюджету розвитку

У інтерв’ю в розмовній студії телеканалу «Правда.Наживо» депутат міськради свободівець Андрій Рікота відкрито звинуватив «чиновників» у саботажі проектування бюджету розвитку міста. Яких саме чиновників Рікота вважає тими, хто не дає міськраді прийняти адекватний бюджет розвитку, він не назвав, проте розповів про механізми затримування.

«На жаль, це нарікання є традиційним. Чиновники практично в останній момент видають кінцеві пропозиції щодо бюджету, і насправді дуже мало часу мають депутати на ознайомлення. Потрібно докласти чимало зусиль, щоб опрацювати цей документ…Чиновники затягують цей процес для того, аби було менше запитань і менше критики. Фактично, кінцевий документ ми отримали в середу, за день до розгляду. Відтак, не встигають обговорити проект не лише депутати, але й громадські активісти, і, як наслідок, нерідко кошти розприділяють неправильно. «Все ж, нам вдалося трохи відкоригувати видатки. Зокрема, збільшили на 5 млн витрати на будівництво спортивних майданчиків, збільшили на 13 млн сферу медицини… Тим не менше, ще багато є питань, які потрібно дофінансовувати впродовж року, і це вже завдання для наших управлінців – працювати таким чином, щоб місто отримувало доходи. Ми маємо бюджет 1 млрд 800 млн гривень, а вже станом на зараз є потреба на 2 млрд 500 млн»,», – обурився Андрій Рікота.

Крім того, депутат назвав бюджет «кредитним», адже на його думку, місту прийшов час повертати старі позики, набрані у попередні роки.  Проте, у новому бюджеті збільшено дохідну частину – до 440 мільйонів. На до фінансування в розмірі 690 мільйонів депутати сподіваються впродовж року. В той же час, найбільші інвестиції отримали: житлове господарство та інфраструктура – 382 мільйони, освіта – 105 мільйонів, охорона здоров’я – 56 мільйонів, спорт – 45 мільйонів. В порівнянні з 2018 роком, планується зростання фінансування напрямків громадського бюджету, департаментів розвитку та гуманітарної політики, але суттєве скорочення в управління транспорту та на роботу райдержадміністрацій.

comments powered by HyperComments