У Львові починають боротьбу з гральними закладами

Неділя, 23 грудня 2018, 10:52
У Львові демонтовуватимуть вивіски із закладів з гральними автоматами та віртуальним казино, а також біля кожного з таких закладів розмістять соціальну рекламу про їхню протиправну діяльність. Таке рішення прийняв під час засідання 21 грудня виконавчий комітет Львівської міської ради.
У Львові починають боротьбу з гральними закладами

Згідно із прийнятим рішенням, Адміністративно-технічне управління ЛМР має розмістити соціальну рекламу про протиправну діяльність та згубну дію гральних закладів на психологічний та фінансовий стан гравців та членів їхніх родин. Таку рекламу розмістять біля кожного грального закладу, передає  ZAXID.NET.

Також Адміністративно-технічне управління має перевірити усі вивіски на фасадах приміщень та МАФах, де облаштовані гральні заклади, у тому числі приміщення із вивісками «Національної лотереї». Пізніше таку рекламу будуть демонтовувати. Управління безпеки міста має збирати усю інформацію про гральні заклади та передавати її Нацполіії.

«Місто сьогодні не має жодного впливу на заборону грального бізнесу. Є закони, але ми всі бачимо, що попри це, такі заклади працюють під вивісками державної лотереї. Біля кожного такого закладу ми також бачимо ломбард. Маємо ситуацію, коли жоден орган на це не реагує. Тому ми вирішили прийняти таке нестандартне рішення, скориставшись своїм правом як орган місцевого врядування», - зазначила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Міський голова Андрій Садовий під час обговорення цього питання дав доручення створити робочу групу, у яку входитимуть усі керівники районів, представники департаменту економіки, управління безпеки міста та представник «Національної лотереї». Ця група має дослідити кожне приміщення з вивісками «Національної лотереї», на незаконну гральну діяльність. Окрім того, представники «Національної лотереї» мають надати мерії інформацію про свої заклади, які мають ліцензію на свою діяльність.

Додамо, що станом на листопад 2018 року районні адміністрації Львова виявили у місті 72 нелегальні заклади із гральними автоматами. Інформацію про них передали поліції. 19 грудня міський голова Львова Андрій Садовий надіслав листи-звернення до власників приміщень, в яких функціонують гральні заклади, з проханням розірвати договори оренди.

Нагадаємо, нещодавно у Львові звільнили від покарання понад 20 організаторів грального бізнесу, які організували незаконний бізнес на вул. Володимира Великого, Тершаковців та Мазепи.

 

comments powered by HyperComments