Центр Шептицького номінували на престижну премію від Євросоюзу

П'ятниця, 21 грудня 2018, 09:10
Львівський Центр Шептицького номінували на архітектурну премію ЄС імені Міса ван дер Рое 2019 року.
Центр Шептицького номінували на престижну премію від Євросоюзу

Про це повідомляє Zaxid.net. 

Серед номінантів 338 робіт з 38 країн світу. Від України номінували 7 об’єктів - експозицію Черкаського зоопарку «Земля ведмедів і вовків», будівлю Печерської міжнародної школи, київський Театр на Подолі, таунхауз «Дачного готелю Глібівка», котедж Rock House, публічний простір «Сцена:Stage» у Дніпрі та львівський Центр Шептицького. До 16 січня 2019 року журі премії сформує короткий список із 40 номінантів, а 13 лютого назве 5 фіналістів. Найкращий проект назвуть у середині квітня. Головний приз премії у сумі 60 тис. євро традиційно вручають у павільйоні Міса ван дер Рое в Барселоні.

Нагадаємо, проект Центру Шептицького розробила архітектурна фірма Behnisch Architekten. Він був відкритий  10 вересня 2017 року, його вартість склала 5,7 млн доларів.

Довідка

Архітектурну премію заснували в 1987 році за підтримки Фонду Міса ван дер Рое, Єврокомісії та Європарламенту. Премію присуджують раз на два роки за втілені в цей період проекти. Першим номінантом від України на цю премію у 2017 році був львівський меморіальний комплекс «Простір синагог».

 

comments powered by HyperComments