Переселенки з Донбасу налагодили у Тухлі виробництво такого козячого сиру, що французи у захваті

Середа, 19 грудня 2018, 02:20
Редакція Справжньої Варти відвідала унікальну ферму в Тухлі, в якій місцеві жителі вибили усі вікна.
Переселенки з Донбасу налагодили у Тухлі виробництво такого козячого сиру, що французи у захваті

 

У маленькому карпатському містечку Тухлі, яке лежить в підніжжі гори Захар Беркут, розмістилася унікальна в своєму роді ферма, яка виготовляє козячі сири.

Власниця ферми Катерина - людина з об‘єктивно унікальним життєвим шляхом. Переселенка з Донбасу, яка втратила житло та успішну роботу через війну, не здалася і вирішила наперекір усім незгодам зайнятися своєю мрією - створити ферму. І тут на неї очікували нові випробування.

Орендувавши приміщення в Тухлі, жінка завела 25 кіз та разом з тезкою-напарницею налагодила виробництво сиру такої якості, що на ферму зачастили французи, які були в захваті від виробів Катерини. Жінки вивели навіть власний вид пліснявки для виготовлення унікальної бринзи!

Але умови, в яких Катерина доводиться працювати, жахливі. Живуть вони у приміщенні ферми, без газу, опалення, води та з двома розетками. Вікна на фермі порозбивали місцеві, які не хочуть мати козячу ферму серед сусідів. Вони ж виламали і замки на дверях, і паркан. Крім того, агресивно до ферми ставиться також сільський голова, який, за словами Катерини, бажає виселити їх з села.

Зараз жінки стійко витримують погрози та підступи з боку місцевих, користуючись підтримкою лише у голови Славської ОТГ Володимира Беги. 
Але через диференціацію Тухлі від ОТГ реально вплинути на блокаду з боку місцевих Бега не в змозі, тому було підняте питання про виділення землі з боку області через Облдержгеокадастр. Тим не менш, жінкам треба цієї землі якийсь час чекати. А згадуючи їхню історію, можна сказати одне - вони вистоять.

comments powered by HyperComments