Скільки часу у Львові будуть віддавати гроші за майбутній сміттєпереробний завод?

Середа, 5 грудня 2018, 13:08
Орієнтовний бюджет будівництва «під ключ» сміттєпереробного заводу у Львові – 25 мільйонів євро. Ці гроші потрібно буде повернути протягом 13 років.
Скільки часу у Львові будуть віддавати гроші за майбутній сміттєпереробний завод?

Про це  розповів керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, інформує Львівський портал.

«Пакет фінансування включає у себе кредит ЄБРР в розмірі 20 мільйонів євро під гарантію міста, інвестиційний грант в розмірі до 10 мільйонів євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля, найбільшим донором якого є ЄС, а також пільговий кредит в розмірі 5 мільйонів євро від Фонду чистих технологій. Що стосується питання окупності, то цей проект фінансується кредитними коштами під міську гарантію. Можливість оплачувати кредит, залучений для будівництва, залежить від того, який буде встановлений тариф за переробку. Якщо він буде достатній для того, щоб окрім фінансування експлуатаційних витрат ще й оплачувати кредит і відсотки, то це буде найзбалансованіша ситуація», – повідомив він.

Також за його словами, не варто забувати, що спорудження сміттеререробного заводу – соціально важливий проект.

На уточнююче запитання, скільки років триватиме повернення запозичених коштів, Вадим Ноздря зазначив: «В нас кредит на 13 років. 3 роки – пільговий період, 10 років – виплата відсотків. Реалії в тому, що навряд чи є сенс у достроковому поверненні такого кредиту, місто має багато інших важливих проектів, які також потрібно фінансувати. Кредитор – Європейський банк і ми маємо стабільну співпрацю з ним».

Як пояснили у ЛКП «Зелене місто», загальна сума надана з боку ЄБРР становить – 35 млн євро (10 – грант, 25 – кредит). З них близько 25 – вартість механіко-біологічного комплексу, інші кошти – на рекультивацію сміттєзвалища, формування муніципальної системи поводження з відходами.

 

comments powered by HyperComments