За кредитні кошти у Львові хочуть закупити 100 електробусів або тролейбусів

Вівторок, 4 грудня 2018, 15:57
У Львові хочуть купити 100 електробусів або тролейбусів з автономним ходом за кошти кредиту від інкорпорації «IFC».
За кредитні кошти у Львові хочуть закупити 100 електробусів або тролейбусів

Про це в коментарі кореспонденту 032.ua розповів заступник директора з питань житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

За його словами, наразі фахівці проводять техніко-економічні розрахунки для розуміння доцільності, яку саме техніку краще придбати для Львова.

«Львів має досить розгалужену контактну мережу - близько 120 км. І ми бачимо, що європейські міста з такою мережею купують тролейбуси з автономним ходом, які підзаряджаються від контактної мережі і можуть проїжджати 10-15 км на батареї», - зазначив Білий.

Як уточнив посадовець, банківські процедури щодо закупівлі техніки можуть тривати, орієнтовно, 2 роки.

Нагадаємо, 21 листопада цього року у Львові провели відкриття пропозицій на закупівлю 50 дванадцятиметрових тролейбусів з комплектом необхідного обладнання та інструментів для ЛКП «Львівелектротранс» за кошти ЄБРР.

Участь в тендері могла брати будь-яка компанія світу, адже усі процеси закупівлі відбувалися за процедурою ЄБРР. Натомість, надійшла тільки одна пропозиція від консорціуму у складі ТОВ «Спільного українсько-німецького підприємства «Електронтранс» та ПАТ «Концерн Електрон». Відтак, саме місцевий виробник поставить місту 50 нових тролейбусів.

Додамо, що для придбання 50 нових тролейбусів «Львівелектротранс» отримає 15 мільйонів євро кредитних грошей від ЄБРР та 2 мільйони грантових коштів.

 

comments powered by HyperComments