У львівських школах ввели нову обов’язкову посаду

Вівторок, 4 грудня 2018, 09:01
Сьогодні, 3 грудня, під час засідання виконкому ЛМР затвердили рішення про введення до штатних розписів шкіл посаду охоронця, аби забезпечити безпеку для дітей.
У львівських школах ввели нову обов’язкову посаду

Так, з 1 січня 2019 року до штатних розписів закладів загальної середньої освіти міста Львова введено додатково посаду охоронника у кількості 1,5 штатної одиниці на один пост. На це у бюджеті передбачили 13 мільйонів гривень, інформує Mediastar.

«Це питання є актуальним останні декілька років. Ті охоронні фірми, які працюють у наших навчальних закладах, як правило, це є за кошти батьківської громади. Ми вже давно працювали над питанням, як правильно вирішити цю ситуацію. Частково зараз школи охороняються силами ЛКП «Муніципальної варти», але це не легко, тому що одній організації потрібно працевлаштувати велику кількість людей.

Тому було прийнято рішення ввести до штатних розписів кожного навчального закладу штатну одиницю охоронника для того, щоб вони могли забезпечити належне перебування дітей під час освітніх процесах. Тобто, в цей час, коли відбуваються уроки і після урочний час, коли діти займаються у різних секціях і гуртках.

Денний охоронник перебуває при вході у навчальний заклад, обходить територію навчального закладу і перебуває у школі з того часу, як дитина прийшла до школи, і до того часу, поки остання дитина не вийшла після того, як вона займалася у секціях чи гуртках. На оплату праці охоронників передбачено близько 13 млн грн з міського бюджету", — зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.

comments powered by HyperComments