«Ганьба Садовому!»: жителі Рясне вийшли на мітинг через проблеми з транспортом

Неділя, 21 жовтня 2018, 01:42
Люди вимагають покращення транспортної інфраструктрури в районі.
«Ганьба Садовому!»: жителі Рясне вийшли на мітинг через проблеми з транспортом

Сьогодні мешканці мікрорайонів Рясне та Рясне-2 вийшли на протест через ігнорування міською владою інфраструктурних проблем свого району. Про це повідомляє 4studio.

Люди чітко сформулювали свої вимоги до мера :

  • збільшення кількості автобусів на маршрутах що їдуть до/з Рясне, найголовніше в ранковий та вечірній час.
  • відновлення маршрутів № 49, 30, 12, 54, які існують лише на папері та в так званій «Транспортній реформі 2012 р.» – фізично їх немає уже кілька років поспіль.
  • продовження руху маршрутів, особливо комунального 6А – до 23.00.
  • негайний і реальний початок розробки проекту будівництва дороги з Рясне на Левандівку. Виділення коштів на початок будівництва в бюджеті міста на 2019 р.
  • впровадження контролю квитків і обов’язкову їх видачу водієм (чи купівлю в кіосках).

Зазначимо також, що Садовий був запрошений мешканцями, але так і не з’явився аби вислухати їхню позицію.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий свою позицію повідомив у письмовому форматі – за його словами, винними у транспортній блокаді є самі мешканці Рясне, адже вони нібито найгірше в місті платять за проїзд. Шляхів вирішення цієї ситуації, реальних доказів чи пояснень, чому в місті досі фактично немає системи контролю за оплатою проїзду, він втім не назвав.

Люди у випадку ігнорування їхніх вимог пообіцяли перекрити основну дорогу в районі та прийти особисто під стіни ЛМР, аби вимагати у міської влади забезпечення достойного транспортного сполучення.

Нагадаємо, що Рясне та Рясне-2 – це найбільш віддалені райони міста, як знаходяться у його північно-західній частині. На території мікрорайонів немає ліній електротранспорту (хоча обіцянки збудувати тролейбусний маршрут з боку міської влади звучать вже десятиріччями), а кількість автобусних маршрутів мінімальна – це при 38 000 населення. Також зазначимо, що мешканці вже не вперше звертаються до міської влади з проханням щодо покращення інфраструктурної ситуації в районі.

comments powered by HyperComments