В управлінні освіти на Львівщині розтратили гроші

Вівторок, 21 серпня 2018, 16:01
У відділі освіти Перемишлянської РДА виявлено фінансових порушень на суму понад 373 тис. грн.
В управлінні освіти на Львівщині розтратили гроші

Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності відділу освіти Перемишлянської районної державної адміністрації (Львівська область) і виявили фінансових порушень на суму 373,7 тис. грн. Перевірка охопила період діяльності установи з 01.06.2015 по 31.05.2018.

Серед виявлених фінансових порушень левову частку становили порушення, що призвели до втрат – 354,7 тис. грн. Із них 102,7 тис. грн – незаконно витрачені кошти загального фонду бюджету замість спеціального на придбання продуктів харчування для потреб дошкільних навчальних закладів. Це призвело до перевитрат загального фонду та накопичення залишку коштів спеціальному фонду.

Понад 92,6 тис.грн відділом освіти витрачено на опалення приміщень, переданих в оренду для надання послуг з харчування учнів шкіл. При цьому жодних рахунків орендарям для відшкодування вартості витрачених коштів не було пред’явлено.

Через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт зайво витрачено 80,7 тис. грн.

На виплату заробітної плати (із нарахуваннями) працівникам установ, підпорядкованих відділу освіти, зайво витрачено 59,1 тис. грн. Державні аудитори виявили випадки виплати зарплатні працівникам за час їх перебування на стаціонарному лікуванні, подвійну оплату праці працівників, що працювали за сумісництвом, завищення розміру надбавки за педагогічний стаж тощо.

Також аудитори виявили зайву сплату 19,6 тис. грн єдиного соціального внеску на заробітну плату працюючих інвалідів та низку інших фінансових порушень.

За допущені порушення на 8 посадових осіб відділу освіти складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 (ч.1) КУпАП. Про результати ревізії поінформовано Золочівську місцеву прокуратуру.

comments powered by HyperComments