ОТГ на Львівщині витратить 3 млн на соціальні проекти

П'ятниця, 10 серпня 2018, 16:23
У Жовтанецькій ОТГ цього року здійснять чотири соціально важливих інфраструктурних проекти.
ОТГ на Львівщині витратить 3 млн на соціальні проекти

Про це повідомляє Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

У 2018 році Жовтанецька об’єднана територіальна громада на розвиток інфраструктури отримає із державного бюджету 3 033,1 тис. грн. За ці кошти громада здійснить чотири соціально важливих проекти: реконструкцію дитячого садка "Вишенька" та капітальний ремонт амбулаторії у Жовтанцях, капітальний ремонт Народного дому у селі Горпин та закупить спецтехніку для комунального підприємства "Господар". Як розповів голова Жовтанецької ОТГ Ярослав Деркач, ці проекти будуть дофінансовуватися з інших джерел. У тому числі – і з власних коштів громади.   

За словами Ярослава Деркача, у Народному домі села Горпин перекриють дах, утеплять фасад, зроблять відмостку. У цьому Народному домі за кошти мікропроекту уже зробили нове опалення, а взимку громада виготовить кошторис для капітального ремонту самих приміщень.

Великий обсяг робіт буде здійснено і в дитсадку  "Вишенька" у Жовтанцях, на які, окрім коштів інфраструктурної субвенції, спрямують і кошти ДФРР, депутатські та власні кошти громади. У ДНЗ зроблять шатровий дах, утеплять дах і фасад, зроблять відмостку.

Щодо проекту у медицині, то за кошти інфраструктурної субвенції зроблять капітальний ремонт приміщення Жовтанецької амбулаторії.

Також за кошти інфраструктурної субвенції громада купить трактор з навісним обладнанням та причепом для комунального підприємства "Господар".

Як розповів голова Жовтанецької ОТГ Ярослав Деркач, громада і надалі реконструюватиме об’єкти інфраструктури, багато з яких знаходяться у незадовільному стані.

"Діти у нас не забезпечені дитсадками, тож маємо великі черги. Взимку ми відкрили ще одну, вже шосту групу в ДНЗ в Жовтанцях, і у кожній групі у дитсадку є по 25 дітей. Також для вирішення проблеми із дитсадками будемо створювати ДНЗ у Печихвостах, де ми закрили школу. Зараз починаємо виготовляти на це ПКД, - розповідає Ярослав Деркач. – Потребують ремонту і практично усі Народні доми. Фактично у нас є лиш два нормальних Народних доми – в Колодинцях і Великому Колодні. У цих НД ми поміняли вікна і двері і зробили невеликі ремонти всередині. Всі інші НД потребують капітального ремонту. Ми вирішили почати з Горпина, бо у цій зоні немає жодного нормального Народного дому".    

comments powered by HyperComments