Львівський оркестр записує треки для відомого британського лейблу

Понеділок, 6 серпня 2018, 16:17
Диск "Музика для мого кохання" присвячений пам'яті померлої дружини Мартіна Андерсона.
Львівський оркестр записує треки для відомого британського лейблу

Про це повідомляє ZAXID.NET

Музиканти зі Львова Ukrainian Festival Orchestra беруть участь у записі платівки лейблу Toccata Classics. Його засновник присвятив диск пам'яті померлої дружини "Музика для мого кохання".

Дружина Мартіна Андерсона Юдіт померла від раку 2015 року. Перед тим, підтримуючи дружину, засновник лейблу Toccata Classics вирішив втішити її тим, що любив найбільше ‒ музикою.

"У мене з'явилася ідея ‒ попросити в інших композиторів написати музичні твори, щоб додати їй сил. Бо багато людей написали би музику для неї, лише для неї", ‒ каже Мартін.

Він багатьом знайомим композиторам розповів про свою дружину Юдіт. І попросив їх написати композиції в жодному випадку не сумні, скоріш, підбадьорливі.

"Я очікував, що більшість із них скажуть мені "ні". Мовляв, "дуже перепрошую, але я страшенно зайнятий! Маю термінові справи у Сан-Франциско» чи ще щось таке. Але майже ніхто не сказав мені "ні". І проект ставав все більшим і більшим. Я сказав Юдіт, що хочу зробити маленький концерт в її честь 29 грудня", ‒ додає Мартін.

Та до концерту Юдіт не дожила: померла ще у квітні. Проект, утім, розвивався і згодом Мартін вирішив створити серію записів на пам'ять померлої дружини "Музика для мого кохання". Другий і третій диск, за порадою знайомого музиканта, вирішив записати у Львові з Ukrainian Festival Orchestra.

"Власне, він обрав наш оркестр з-поміж багатьох оркестрів світу для того, щоб реалізувати цей проект. Нам дуже приємно, і це насправді дуже велика честь для українського оркестру. Це дуже і дуже інтенсивна робота. Це протягом 11 днів вісім годин щодня. Ми працюємо зараз дуже багато, для того, щоб встигнути записати всі твори», ‒ пояснює директор Ukrainian Festival Orchestra Тарас Демко.

Ця музика, каже Мартін, справді асоціюється із Юдіт, бо вона, як і його дружина, не сумна.

"Вона дуже різна. І це прекрасно. Музика ж не може бути вся сумна. Тому що вона присвячена пам'яті людини, якої вже немає серед нас. Вона дуже різна. Є, звичайно, траурні речі, але є й дуже оптимістичні", ‒ каже звукорежисер Андрій Мокрицький.

comments powered by HyperComments