На Львівщині створять ще чотири ОТГ

Понеділок, 30 липня 2018, 10:20
У цьому році будуть утворені громади ще в 3 районах Львівщини.
На Львівщині створять ще чотири ОТГ

Про це заявив консультант з правових питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділені Асоціації міст України Віталій Корецький.

У 2018 році нові громади з’являться ще у трьох районах Львівщини. За його словами, відразу дві громади буде утворено у Радехівському районі – Лопатинська та Радехівська. І вони покриють практично усю територію цього району. Також заключні етапи утворення проходять Бібрська ОТГ у Перемишлянському районі та Меденицька у Дрогобицькому.  

"В Яворівському, Турківському, Золочівському і Буському районах проходить інформаційно-роз’яснювальна робота щодо утворення громад, але наразі далі ініціювання та громадських обговорень процеси не зайшли", – зазначив Віталій Корецький, водночас додавши, що надія на утворення громад у цих районах у цьому році ще є.

"Ще раз би хотілось сказати мешканцям населених пунктів, в яких ще не створені об’єднані громади, про ті позитивні зміни, які відбуваються як в системі управління ОТГ, так і в фінансовій сфері. Хотів би нагадати, що за 2016-2017 роки 22 ОТГ Львівщини інвестували 200 мільйонів гривень в інфраструктуру. І це позитивно позначилось на якості життя, освітніх та медичних послуг в цих населених пунктах. Тому об’єднуватися потрібно. І чим раніше почнуться об’єднавчі процеси, тим ефективніше почне працювати місцева влада", – підкреслив Віталій Корецький.

comments powered by HyperComments