На Львівщині судили жінку, яка неправомірно отримувала субсидію

Четвер, 12 липня 2018, 10:57
На Львівщині жінку, яка не вказала в декларації про купівлю автомобіля, оштрафували на 1700 гривень, проте звільнили від відбування покарання на підставі Закону України "Про амністію".
На Львівщині судили жінку, яка неправомірно отримувала субсидію

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Жінка, яка працює помічником вихователя дитячого садка, подала подала в управління соцзахисту населення Золочівської райдержадміністрації Львівської області декларацію з метою отримання субсидії на житлово-комунальні послуги. Проте у розділі ІІІ "Інформація про витрати на придбання майна, товарів або послуг на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, які здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії" зазначила, що ніхто із зареєстрованих разом з нею у житловому будинку членів сім'ї не витрачав кошти на придбання майна в сумі, що перевищує 50 000,00 гривень. Хоча 30.10.2015 року її родич зареєстрував за собою на праві приватної власності автомобіль марки Skoda Octavia Tour, який був ним придбаний за 149 000,00 гривень.

Такі дії орган досудового розслідування кваліфікував за ч. 1 ст. 358 КК України - як підроблення іншого офіційного документа, та за ч. 4 ст. 358 КК України - як використання завідомо підробленого документа.

Внаслідок надання недостовірних відомостей до Управління соціального захисту населення Золочівської районної державної адміністрації Львівської області їй було нараховано та виплачено субсидію за період з грудня 2015 року по жовтень 2016 року на загальну суму 17 657,74 грн., внаслідок чого завдано шкоду державі на вищевказану суму. Такі дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 ст. 190 КК України, як заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство).

У червні 2018 року між прокурором Золочівської місцевої прокуратури Львівської області та обвинуваченою була укладена угода про визнання винуватості. Відповідно до укладеної угоди обвинувачена визнала свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень, каялася у вчиненому, та погодилася на покарання у вигляді штрафу (шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим) у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 700,00 грн.

Золочівський районний суд Львівської області затвердив угоду про визнання винуватості та призначив узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу 1 700,00 грн. Проте звільнив засуджену від відбування призначеного покарання на підставі пункту "г" ст.1 Закону України "Про амністію у 2016 році", оскільки вона є інвалідом III групи.

comments powered by HyperComments