Перевізники назвали новий термін безкоштовного проїзду пільговиків Львівщини

Четвер, 31 травня 2018, 16:45
Пільговики можуть їздити в маршрутках безкоштовно ще до 16 червня.
Перевізники назвали новий термін безкоштовного проїзду пільговиків Львівщини

 Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка під час засідання Львівського прес-клубу, інформує dailylviv.

Якщо місцеві та районні органи влади Львівської області не приймуть рішення про компенсацію витрат перевізникам або монетизацію пільг до 15 червня, то з 16 червня перевізники будуть вимагати від пасажирів-пільговиків стовідсоткової оплати за проїзд.

За словами Івана Велійки, платитимуть всі, крім тих, хто потрапляє під дію меморандуму, який підписали перевізники та Львівська облдержадміністрація.

За словами перевізника, наразі у Львівській області постанову Кабміну №197 про монетизацію пільг виконали тільки Львів, Пустомити, Стрий та Моршин.

"У Львові, після тривалих розмов та зустрічей, перевізникам почали відшкодовувати кошти за пільгові перевезення, здійснені цього року. Ми також домовилися, що на друге півріччя залишиться ця же схема -  відшкодування коштів перевізникам. Причому сума відшкодувань буде суттєво збільшеною. А з 1 січня 2019 року у Львові будуть запроваджувати монетизацію пільг", - розповідає Іван Велійка.

А 7 червня депутати Львівської міськради повинні затвердити суми, які ще треба додати перевізникам. Це, за його словами, пообіцяв особисто міський голова Львова Андрій Садовий. 

Що стосується інших міст, де вже прийняті рішення, то Пустомитівська райадміністрація вирішила монетизувати пільги, тобто компенсувати витрати на проїзд безпосередньо мешканцям району – 135 грн. на особу в місяць. А Стрий та Моршин будуть відшкодовувати кошти безпосередньо перевізникам за пільгові перевезення.

"У всіх інших містах, районах та ОТГ рішення не прийняте. Тому ми ще беремо тайм-аут до 15 червня і перевозитимемо пасажирів за умовами, які діють зараз. Проте, якщо до 15 червня місцеві органи влади не приймуть жодного рішення, то з 16 червня, всі категорії пільговиків, крім тих, які підпадають під дію меморандуму, будуть платити стовідсотково", - попередив він.

comments powered by HyperComments