Де у Львові цього року побудують велодоріжки

Середа, 23 травня 2018, 12:13
Цього року у Львові побудують більше 15 кілометрів велодоріжок: реалізовуватимуть три великі проекти.
Де у Львові цього року побудують велодоріжки

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією директора ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олега Шміда, цього року у місті працюватимуть над реалізацією трьох масштабних проектів, що дасть змогу побудувати більше 15 км велодоріжок.

"У планах будівництво велодоріжки на вул. Княгині Ольги, на вулицях Чорновола-Варшавській-Замарстинівській, що дасть змогу з’єднати велодоріжкою Львівську оперу і смт. Брюховичі, і продовжимо будівництво на вул. Сихівській. Також ще буде кілька дрібніших проектів, що в загальному нам дасть можливість побудувати цього року більше 15 км велодоріжок", — розповів Олег Шмід.

За його словами, найкраща ситуація із будівництвом велодоріжок у Шевченківському районі, а найважче проектувати велошляхи у центрі міста.

"Ми будуємо львівську веломережу вже восьмий рік. За цей час створили приблизно 100 кілометрів шляху. Станом на зараз ми ставимо за ціль якість велоінфраструктури, яку ми будуємо, і зараз ми будуємо справді добрі кілометри велодоріжок. Серед нещодавніх проектів будівництва велодоріжок — кільце в мікрорайоні "Новий Львів" з веломережею, яке поки не введене у експлуатацію. Там є порівняно невеликі ділянки велодоріжок, але цінність має сама інженерна споруда. Ці шляхи збудовані за голландською системою, а отже є захищеними і відповідно безпечними для велосипедистів. Також на ділянці вул. Сихівської застосовано багато особливих технічних прийомів, як, наприклад, піднятий тротуар і велодоріжка на бічному заїзді, що заохочує велосипедистів їздити більш обачно та уважно. Дорога освітлена і це теж є одним із досягнень", — зазначив він.

comments powered by HyperComments