У Львові святкуватимуть День міста: програма

П'ятниця, 4 травня 2018, 17:13
Цього року святкування Дня міста у Львові триватиме три дні — з 4 до 6 травня.
У Львові святкуватимуть День міста: програма

У цей час на жителів та гостей міста чекає насичена програма заходів святкові концерти, забави та багато інших не менш цікавих атракцій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Цьогоріч День міста 762 роки має особливу специфіку та динаміку, бо Львів виконував особливу місію для всієї України і завжди був такою твердиною національних українських цінностей. Ми очікуємо велику кількість людей, які завітають до міста. Нам важливо створити якісну атмосферу, щоб кожен мешканець нашого міста відчув гордість та велику силу атмосфери нашого великого міста", - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

5 травня

  • Традиційна міська хода з театралізованою передачею ключів від Львова пройде центром 5 травня, передуватиме їй урочиста сесія у Львівській міській раді.
  • Святкування 5 та 6 травня пройдуть на площі Ринок, де змонтують сцену, з якої лунатиме чудова музика, зокрема від оркестру INSO-Lviv. Вперше на вул. Курбаса працюватиме нова музична локація. Буде презентовано музичну програму за творами Б. Веселовського, а також звучатимуть твори В. Івасюка від гурту "Курбаси". А для тих, хто хоче відкрити для себе щось нове, гурт LIRWAK представить концерт фольктроніки.
  • Музика та святковий настрій поширяться з центру міста у райони Львова, зокрема на Левандівку, де 5 травня на гостей Народного дому чекатиме програма, яку готують вихованці освітніх коледжів, культурних студій, та просто чудові й талановиті артисти.
  • На Сихові біля культурного осередку району — Довженко Центру 5 та 6 травня пройде фестиваль духових оркестрів "Королівський лев", а в Довженко Центрі запрезентують гру про Сихів.
  • Вечірньою подією з нагоди Дня міста буде 3D-мапінг львівського колориту у супроводі музичних творів композитора Олеся Коваля. Дійство відбудеться 5 травня о 23.00 на фасаді Львівського національного університету ім. Івана Франка, що на вул. Університетська, 1. За основу 3D-мапінгу взято старі фотографії та фільми про Львів з додаванням сучасної відеопроекції. Також 3D-мапінг буде проектуватися у супроводі ретро-музики про Львів 20−30 років від композитора Олеся Коваля.

"Також вже визначені нові локації, окрім центральної частини, будуть звучати оркестри на площі біля пам’ятника Митрополиту Шептицькому та Данилу Галицькому І "Львівські ярмарки", як і щороку, долучаються до святкування", — зазначила Марта Іванишин, директор ЛКП "Довженко Центр".

6 травня

  • За доброю традицією, цього року, як і щорічно під час відзначення Дня міста, відбудеться спільна екуменічна молитва представників духовенства різних конфесій за Львів та львів’ян. Вона відбудеться у неділю, 6 травня, о 14.00 біля фігури Матері Божої, що на проспекті Свободи.
  • Також у неділю усіх запрошують на Храмовий празник в Соборі святого Юра.
  • Провести час на природі усім містом можна буде на міському пікніку у парку біля університету імені Івана Франка, а ще відвідавши Барбекю фест у дворику Палацу мистецтв або Kraft Beer & Vinil Fest у Festrepublic.
  • У дворику Першого театру пройде прем'єра вистави "Джалапіта".

Також з 4 по 6 травня проходитимуть сніданки у музеях міста. Це вже є традиція Дня міста, коли снідають і дискутують на різні цікаві теми. Цього року запрошені до участі музей Соломії Крушельницької, Дім Франка та музей Олекси Новаківського.

Провести час на природі усім містом можна буде на міському пікніку у парку біля університету імені Івана Франка (4-6 травня), а ще відвідавши Барбекю-фест у дворику Палацу мистецтв (5,6 травня) або Kraft Beer & Vinil Fest у Festrepublic (4-6 травня).

Нагадаємо, цьогоріч на святкування Дня міста з міського бюджету виділено близько 270 тис. грн.. відповідно до рішення виконавчого комітету.

comments powered by HyperComments