Як у Львові відзначають День Конституції РП

Четвер, 3 травня 2018, 11:57
3 травня у Польщі відзначають День Конституції Речі Посполитої.
Як у Львові відзначають День Конституції РП

Святкування відбулися і у Львові – тут представники поляків поклали квіти біля пам’ятника Адамові Міцкевичу, а згодом пройшлися маршем по центру міста, повідомляє ІА ZIK.

Одразу ввижається, що у центрі Львова значно побільшало поліцейських. Вони оберігали всіх від ймовірних провокацій, яких, до слова, взагалі не було.

Представники поляків та українців зібралися біля пам’ятника Адамові Міцкевичу. Там, опісля усіх офіційних процедур, кілька десятків людей поклали квіти в честь Дня Конституції Польщі.

Львів’яни позитивно реагували на свято поляків. Зацікавлені ставали навколо пам’ятника, де фотографували та фільмували увесь захід.

Опісля офіційного покладання квітів, українці та поляки пройшлися спільним маршем до пам’ятника Тарасові Шевченку та Латинської катедри.

«Сьогодні виповнюється 226 років з дня прийняття конституції Польщі. Вона була прийнята 3 травня 1791 року, на півроку раніше французької. Ця конституція дала людям багато свободи, тому поляки дуже дорожили нею. В період, коли Польща перебувала у складі Російської імперії та Радянського союзу, це свято було заборонене. Ми, поляки, які живуть у Львові, шануємо всі українські звичаї, бо ми тут живемо. Але свої польські звичаї ми також ретельно зберігаємо, щоб передати своїм дітям. Вони повинні знати, що ми маємо подвійне коріння. Якщо будемо шанувати своє походження, то завжди шануватимемо і походження наших сусідів», – зазначила представниця громадського об’єднання «Родина родин» Галина Бенцак.

comments powered by HyperComments