Скільки вихідних буде між квітнем і травнем

Понеділок, 23 квітня 2018, 19:16
У травні в Україні буде традиційно кілька додаткових вихідних.
Скільки вихідних буде між квітнем і травнем

Мінсоцполітики вже встановило, що відпочивати українці будуть у вівторок, 1 травня, середу – 9 травня, а також у понеділок, 28 травня.

Задля забезпечення раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування, Кабінетом міністрів України було прийнято рішення про перенесення робочого дня, який передує вихідному. Оскільки 1 травня (День праці) у 2018 році випадає на вівторок, відтак понеділок, 30 квітня, теж буде вихідним. При цьому робочий день переноситься на суботу, 5 травня. Таким чином, травневі свята українці святкуватимуть з 28 квітня по 2 травня.

День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щороку відзначають 9 травня. Він традиційно вихідний, в цьому році випадає на середу.

День Святої Трійці - одне з головних дванадесятих свят православ'я. Називається П'ятидесятницею, оскільки відзначається на 50-й день після Пасхи або у восьму неділю після Пасхи. У 2018 року Великдень - 8 квітня, а значить Трійця - 27 травня 2018 року. Оскільки свято збігається з неробочим днем, то переноситься на понеділок, 28 травня. В українців буде три вихідних: 26-28 травня 2018 року.

Крім того, на одну годину будуть скорочені робочі дні 5 і 8 травня 2018 року. Відповідно з 31 календарного дня в травні, 20 - робітників і 11 вихідних.

Нагадаємо, у минулому році був скасований вихідним 2 травня, а День міжнародної солідарності трудящих перейменований в День праці. За  1 травня заступилися в МЗС. Там підкреслили, що 1 травня є вихідним днем ​​або святковим (але робочим) на державному рівні в 54 країнах світу.

comments powered by HyperComments