Прокурору на Львівщині оголосили підозру

Понеділок, 23 квітня 2018, 15:19
Прокурору Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури, який скоїв смертельну ДТП на автодорозі Львів-Самбір-Ужгород в селі Торчиновичі Старосамбірського району, оголосили підозру.
Прокурору на Львівщині оголосили підозру

Про це 23 квітня під час брифінгу розповів очільник прокуратури Львівської області Юрій Квятківський.

«Прокурор Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури, керуючи автомобілем «ВАЗ-2114», не вибрав безпечну швидкість, не врахував дорожні знаки, які були на тому відрізку шляху, допустив наїзд на пішохода 1954 року народження, який загинув на місці пригоди», – зазначив він.

За словами Юрія Квятківського, після проведення огляду місця події та перевірки водія на стан алкосп’яніння медики зафіксували у крові водія алкоголь. Алкотестер показав 1,2 проміле.

«Водієві оголошено підозру за статтею 286 частини 2 Кримінального кодексу України. Клопотання про обрання міри запобіжного заходу скеровано до Галицького суду. Підозру про скоєння кримінального правопорушення  оголосили сьогодні зранку, - додав очільник прокуратури Львівщини. - Ми звернулися до суду про обрання міри запобіжного заходу і відсторонення від посади. Вимагаємо цілодобовий домашній арешт».

Також він розповів, що водій 1989 року народження зараз перебуває у Самбірській лікарні, куди після ДТП звернувся за допомогою. Перебував на посаді першого заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури з січня 2017 до квітня 2018 року.

«У мене як прокурора області були нарікання до місцевої прокуратури -  Самбірської. У зв’язку з цим за тиждень до цієї події перший заступник, за якого ми говоримо сьогодні, був переведений на нижчу посаду з меншим обсягом роботи», - уточнив Юрій Квятківський.

Він розповів і те, що із місця пригоди втекти водій не намагався. ДТП сталося за межами населеного пункту на проїжджій частині, за межами пішохідного переходу. З якою швидкістю рухався водій, встановить експертиза. Загалом усі дані, отримані на місці пригоди, скерували на експертизу.

Нагадаємо, п’яний прокурор на Львівщині на смерть збив пішохода.  Інцидент стався 20 квітня близько 21:50. Від отриманих травм пішохід – місцевий житель 1954 р.н. загинув на місці.

comments powered by HyperComments