Стало відомо, як виглядатиме площа Святого Теодора після реконструкції: фото

Середа, 4 квітня 2018, 10:45
Площу Святого Теодора, розташовану в центральній частині Львова, почнуть реконструювати вже цього року. Розробники проекту – команда архітекторів Urbanideas, опублікували у Facebook візуалізації майбутньої реконструкції.
Стало відомо, як виглядатиме площа Святого Теодора після реконструкції: фото

Про це повідомляє  Zaxid.net.

Площу реконструюватимуть в два етапи – спочатку на ділянці між клубом "Малевич" та 9-поверховою будівлею управління статистики, де роботи розпочнуть у 2018 році. У наступні роки реконструюватимуть простір, де раніше були розташовані церква та цвинтар, на місці яких археологи виявили поховання.

"Ревіталізація площі Святого Теодора передбачає збільшення комфортного для пішоходів громадського простору, чітко визначені місця для паркування, використання різних типів і фактур мощення: більш гладкого для найбільш часто використовуваних шляхів, дрібного каменю для менш ходжених місць, використання нерегулярного паттерну, що був виявлений у процесі археологічних розкопок на площі", – йдеться в повідомленні Urbanideas.

Площу також планують додатково озеленити. Для цього висадять каштан рожевоквітний, сливи пісарді, глід, робінії, сакури та інші дерева.

Основними акцентами площі мають стати пішохідний фонтан без чаші та ознакування церкви святого Теодора, яка раніше була розташована на площі. На місці, де раніше буда церква, встановлять невеликий макет храму з описом його історії шрифтом Брайля.

Також облаштують простір біля будівлі управління статистики, де додасться зелені, місць для сидіння, освітлення та пандуси. Площа простору, який планують реконструювати, становить 8,7 тис. м2. Реконструкція коштуватиме близько 7 млн грн.

comments powered by HyperComments