Голова Залізничної РА Тарас Гнида за хабар планував відпочити на Кіпрі

Середа, 28 березня 2018, 09:36
Голова Залізничної РА Тарас Гнида за хабар планував відпочити на Кіпрі у віллі з власним басейном.
Голова Залізничної РА Тарас Гнида за хабар планував відпочити на Кіпрі

Про це повідомляє "Наші гроші. Львів". 

Голова Залізничної райадміністрації Тарас Гнида, якого поліція затримала 16 березня цього року, підозрюється в отриманні 105 тис. грн., що були сплачені за його з сім’єю проживання в розкішній віллі на Кіпрі. Про це стало відомо з ухвали Галицького районного суду, яку оприлюднили в реєстрі 22 березня.

Про те, що голова РА отримував хабар не грошима, стало відомо з повідомлення департаменту УЗЕ НПУ.

"Зловмисник зазначив, що вказана суму повинна бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру", – сказано в повідомленні. Також в поліції повідомили, що неправомірну вигоду він вимагав та одержував за невтручання у господарську діяльність суб’єктів господарювання, які працюють на території району та за працевлаштування в органи місцевого самоврядування.

З ухвали суду стало відомо, що 105 тис. грн. були сплачені за поїздку Тараса Гниди та його дружини в період з 6 до 13 липня 2018 року в готель Louis Althea Kalamies Luxury Villas (Республіка Кіпр). Крім того, раніше дружина також заплатила 62,4 тис. грн. за той же готель. Суд дозволив поліції тимчасовий доступ до коштів і документів відносно отримання путівки, які є в туристичної компанії, з можливістю їх вилучення.

17 березня суд застосував до голова Залізничної РА Львівської міськради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 141 тис. грн. застави. Того ж дня його відсторонили від посади на два місяці, до 17 травня включно. Його підозрюють за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), якою передбачено покарання у виді 5-10 років позбавлення волі.

За 2017 році Тарас Гнида задекларував понад 280 тис. грн. зарплати, його дружина, яка працює головним бухгалтером в комунальному підприємстві, – ще майже 76 тис. грн. Також готівкою в голови РА було 19,7 тис. дол. та 55 тис. грн.

У власності його дружини Галини Гниди був автомобіль Toyota Camry 2013 р.в., придбаний у тому ж 2013 році за 278 тис. грн. 19 січня цього року вона подала на сайт НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, згідно з яким вона продала рухоме майно за 420 тис. грн., втім стала власницею Toyota Camry 2017 року випуску вартістю 762,9 тис. грн.

Тарас Гнида працював директором ЛКП "Тополя-406", начальником відділу житлового господарства Шевченківської РА, головою Франківської РА. У грудні 2017 призначений головою Залізничної РА.

comments powered by HyperComments