На Львівщині суд часто виправдовує п'яних кермувальників (статистика)

Середа, 21 лютого 2018, 16:24
Як повідомляється, 25% випадків справ, які пов’язані з кермуванням автівок напідпитку, у Львівській області,суди обирають на бік порушників правил.
На Львівщині суд часто виправдовує п'яних кермувальників (статистика)

Про це говорили сьогодні на прес-конференції, озвучив дані заступник начальника Управління патрульної поліції Львівської області Володимир Струк, пише Львівський портал.

Він каже, що у минулому році зафіксували 3104 випадки п’яного кермування на Львівщині. З них приблизно чверть закінчилась тим, що суд виправдав горе-кермувальників.

Правоохоронець зазначив, що десь 10% з оскаржень судові органи закривають за статтею 22  Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мова йде про малозначність вчиненого діяння, або за статтею 21, і передають справу на розгляд трудового колективу чи громадським організаціям. Всі інші закривають за статтею 247 – відсутність складу правопорушення. Маючи свідчення водія та відео з бодікамер поліцейських, де видно, що кермувальник був за кермом транспорту, що він проходив свідчення щодо сп'яніння. Але суди все одно не бачать у цьому складу адмінпорушення.

Зазначимо, що два роки тому в Україні посилили відповідальність за кермування після вживання алкоголю. Попри збільшення штрафів у минулому році кількість людей, які зазнали травмування внаслідок дорожніх пригод в Україні, досягла рекорду. Адже почасти ДТП утворюють водії, які знаходяться у стані алкогольного сп’яніння.

Ми вже розповідали про те, що патрульні Львова склали вісім протоколів на одного кермувальника. Водій умудрився за ніч заробити аж декілька порушень. Окрім того, чоловік перебував під алкогольним сп'янінням. Перевірка на пристрої драгер показала результат 2 проміле. Працівники поліції склали на чоловіка 8 протоколів: 4 - за вчинені дорожні пригоди, 3 – за те, що покинув місця дорожньо-транспортних пригод, та ще 1 – за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

comments powered by HyperComments