Стихійні ринки та ялинки: заборони та небезпека товару "з рук"

Середа, 3 січня 2018, 15:08
На Львівщині досі актуальна проблема стихійної торгівлі.
Стихійні ринки та ялинки: заборони та небезпека товару "з рук"

Львівська міськрада знову вказує: торгівля «з рук» на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших непередбачених для цього місцях, тягне за собою адміністративну відповідальність для торговців. Також нагадують, що у зимові свята купувати хвойні дерева дозволено лише у спеціально відведених місцях для їхнього продажу, пише ZIK.

Таку інформацію повідомляє прес-служба ЛМР.

Зазначається, аби запобігти такому явищу як вулична торгівля, до патрулювання підключили працівників «Муніципальної варти» та патрульної поліції. Відомо, що наймасштабніше скупчення стихійної торгівлі відбувається на ринку «Привокзальний». Як говорить статистика управління Держпродспоживслужби в м. Львові, вагомими причинами появи кишкових захворювань є вживання бактеріально забруднених продуктів харчування, недотримання правил особистої гігієни та споживання немитих фруктів і овочів, які люди купують на ринках Львова і в точках несанкціонованої торгівлі, а також порушення технології приготування їжі та зберігання харчових продуктів без належного температурного режиму.

Як розповідають в ЛКП «Муніципальна варта», попередження, протоколи та штрафи є малоефективними, як і спільні рейди органів місцевого самоврядування та поліції, бо багато мешканців надають перевагу продуктам харчування, які спродують із землі на вулицях міста. Втім, мешканці міста рідко думають про якість цих продуктів, тому що на них може потрапляти бруд, пил тощо, і це загрожує для здоров’я.

З огляду на масовість стихійної торгівлі, районні адміністрації міста просять продавців сільськогосподарської продукції реалізовувати свій товар у відведених для цього місцях на ринках, а покупців закликають не купувати плодово-овочеву та молочну продукцію на дорозі чи тротуарі.

Окрім стихійної торгівлі, вказують на те, що купувати хвойні насадження можна лише у місцях, які відведені для продажу і затверджені виконавчим комітетом Львівської міської ради.

«Станом на сьогодні кожен має можливість придбати штучну ялинку практично у кожному торговому центрі. Ми закликаємо мешканців не вирубувати хвойні дерева, а для тих, хто хоче мати живу ялинку у домівці, на засіданні виконавчого комітету затвердили 25 місць, де їх можна купити. Будуть здійснюватися перевірки, так як лише чіповані дерева можна продавати і купувати, у разі порушень продавці нестимуть відповідальність», – зазначили в управлінні екології. 

Нагадаємо, "Справжня Варта" писала про новорічні святкування та як містяни та гості Львова зустрічали Новий рік. В центрі міста відбувся концерт та 3D мапінг-шоу.

comments powered by HyperComments