Небезпека на дорогах: понад 3000 водіїв Львова сіли за кермо напідпитку

П'ятниця, 29 грудня 2017, 15:15
За інформацією прес-центра Патрульної поліції Львова, від початку 2017 року правоохоронці затримали більше трьох тисяч водіїв, що керували транспортними засобами в нетверезому стані.
Небезпека на дорогах: понад 3000 водіїв Львова сіли за кермо напідпитку

У повідомленні йдеться про те, що станом на 10 грудня патрульними були складені 3070 протоколів за кермування в стані алкогольного сп’яніння. Більшість правопорушників не зважають на високі штрафи, позбавлення водійських прав та ДТП, що несуть загрозу здоров’ю чи життю людей, і продовжують надалі сідати п’яними за кермо. Ба більше, навіть сьогодні вночі полісмени Львова зупинили 7 водіїв у нетверезому стані.

Статистика показує, що найбільшу кількість правопорушників зупиняють в неділю та святкові дні, а найбільш «безпечним» днем є середа.

Патрульна поліція Львова також повідомила, що у 2017 році виявлено 57 водіїв, які протягом поточного року 3 рази були затримані за керування автомобілем у стані сп’яніння. Варто додати, що чоловіки порушують згадане правило дорожнього руху в 30 разів частіше, ніж жінки, а показник, виміряний приладом «Drager», свідчить про перевищення особами дозволеної норми в 5-10 разів.

Крім того, патрульні згадали про абсолютний антирекорд Львівської області, коли у водія в організмі було виявлено 3,34 проміле алкоголю. Завершили своє повідомлення працівники правоохоронних органів великим проханням: «Тож просимо водіїв, відповідально святкувати новорічні свята, пам’ятати, що автомобіль є джерелом підвищеної небезпеки, а тому не слід сідати за кермо напідпитку».

Раніше «Справжня Варта» зазначала, що у зв’язку з негодою у Львівській області значно почастішали випадки ДТП. Так, 17 грудня в селі Басівка сталася масштабна ДТП, в якій зіткнулися одразу 4 автомобілі. 

comments powered by HyperComments