Замінований дитбудинок: що знайшли правоохоронці

Понеділок, 25 грудня 2017, 12:59
"Справжній варті" стало відомо, що у неділю, 24 грудня, у дитячому будинку №1 м. Львова здійснювали пошук вибухівки.
Замінований дитбудинок: що знайшли правоохоронці

Про це йдеться у повідомленні департаменту цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

У звістці йде мова про те, що 24 грудня о 18:20 год. на гарячу лінію «101» ГУ ДСНС України у Львівській області невідомий повідомив про замінування будівлі Львівського дитячого будинку №1 для дітей, які позбавлені батьківського піклування. Заклад розташований за адресою: м. Львів, вул. Таджикська, 23 (Личаківський район).

Вимог, які б дозволили уникнути вибуху, зловмисник не висував. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з усіма вказівками. Місце інциденту огородили, поставили охорону та не допускали сторонніх.

Співробітниками Личаківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області спільно з кінологом зроблено обстеження будівлі дитбудинку та території навколо (протягом обстеження з дитячого закладу вивели 63 людини, з них 53 дитини та 10 вихователів).

Ввечері о 20:50 год. пошукові роботи завершено, в підсумку, вибухівку не виявлено. Наразі ідуть заходи з встановлення особи, яка сповістила хибну інформацію про замінування.

Ми вже повідомляли, що влітку у смт. Брюховичі виявили дві авіабомби воєнного періоду. Місце, де знайшли вибухівку минулого сторіччя, одразу обгородили та поставили охорону, а також подали заявку на знешкодження вибухівки у центр швидкого реагування ДСНС України.

comments powered by HyperComments