Де гроші? Держаудитслужба перевірила діяльність "Львівспецкомунтрансу"

Вівторок, 12 грудня 2017, 15:28
Держаудитслужба виявила зловживання ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" у вивезенні сміття зі Львова на 51,5 млн грн.
Де гроші? Держаудитслужба перевірила діяльність "Львівспецкомунтрансу"

Держаудитслужба виявила зловживання ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" у вивезенні сміття зі Львова на 51,5 млн грн.

Про це стало відомо після прес-служби Західного офісу Держаудитслужби.

Держаудитслужба провела ревізію у ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс", спеціалісти нарахували 47,8 млн грн втрат та ще додатково 3,7 млн грн втрат фінансових ресурсів.

Стало відомо, що аудитори знайшли  виплату, що була зайва. Ця сума склала 32,3 млн грн - за вивіз сміття у різні області України. Проте вони це сміття не чіпали. Окрім того, на 7,4 млн грн перевищено обсяги з вивезення сміття цим підприємством зі Львівщини.

Держаудитслужба провела ще один аналіз фінансової діяльності "Львівспецкомунтрансу". Стало очевидно, є на фінансовому ресурсі присутні втрати на 3,7 млн грн. Виходить, варто говорити про некомпетентне використання 32,2 млн грн бюджету.

При тому, що не було повного комплекту дозвільної і технічної документації. Навіть не зважаючи на спротив територіальної громади мікрорайону Рясне-2, підприємство придбало на умовах фінансового лізингу брикетувальне обладнання вартістю 20,9 млн грн. Були проведені підготовчі роботи для його встановлення, сума - 4,7 млн грн.

Розміщення об’єкта, який має зв'зок  з діями різного роду сміття, за обраною адресою неможливе. Врешті, він знаходиться в радіусі 15 кілометрів від  аеропорту. А це вже порушення вимог Повітряного кодексу України.

Таким чином, з обчисленням вартості придбаного приміщення для  дії з брикетування твердих побутових відходів (майже 1,6 млн грн) загальний кошторис неправильного користування грошима склав 27, 2 млн. Слід зазначити, що вказане приміщення куплено підприємством у фізичної особи через 5 днів після того, як чоловік сам став його власником. Різниця в ціні становила 1,2 млн грн", зазначили у зверненні.


На цей час матеріали двох перевірок львівські аудитори передали до Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Раніше "Справжня Варта" писала про контрабанду на Львівщині. Адже протягом минулого тижня працівники Львівської митниці ДФС склали 228 протоколів про порушення митних правил на суму понад 223,5 тис. грн.

 

 

comments powered by HyperComments