Дороги та кордони: на Львівщині почнуть розбудову транспортної та прикордонної інфраструктур

Вівторок, 12 грудня 2017, 09:49
1 451 455.75 ЄВРО - таку суму отримає містечко Турка, що у Львівській області. Турківська районна та міська ради виграли ґрант за свій проект.
Дороги та кордони: на Львівщині почнуть розбудову транспортної та прикордонної інфраструктур

Визначено проекти-переможці Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна в напрямках "Доступність" і "Кордони". Про це пише "Бойківська правда". . 

«У тематичній цілі «Кордони» відібрано загалом 13 проектів, за участю Львівщини буде реалізовано 2 проекти бюджетом до 3,14 млн євро. У тематичній цілі «Доступність» відібрано загалом 18 проектів з 16 регіонів Польщі, Білорусі та України, за участю Львівщини буде реалізовано 6 проектів бюджетом 3,62 млн євро», - розповів Олександр Ганущин.

Після того, як підсумували результати першого конкурсного набору для Львівської області, визначили 18 відібраних проектів у пріоритеті “Доступність”. На території міста Лева втілять 6 проектів за участі партнерських організацій на суму 3.14 мільйони євро від загальної вартості фінансування, яке призначили на 16 регіонів з України, Польщі та Білорусі.

 

Перелік проектів-переможців, що реалізовуватимуться на території Львівської області в тематичній цілі «Доступність»:

  1. Доступнe українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізаціїдорожньої інфраструктури (партнери з українського боку: Cлужба автомобільних доріг у Львівській області та Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна", розмір гранту ЄС – 2 227 440.50 євро);
  2. Розширення регіональної дороги № 867: ділянка з Любачова до Базьня Горната дорога № С142005 Шкло - Новояворівськ (партнери з українського боку: Cлужба автомобільних доріг у Львівській областірозмір гранту ЄС – 2 282 849.99 Євро);
  3. Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів (партнери з українського боку: Сокальська районна радарозмір гранту ЄС – 2 025 509.74 євро);
  4. Транспорт у районі Перемишля та Нижинковичі за спадщину співпраці (партнери з українського боку: Нижанковицька селищна рада Львівської областіта, Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна", розмір гранту ЄС – 2 217 549.37 євро);
  5. Розширення регіональної дороги № 867: ділянка від Базьня Горни до Хориєнца Здруя та дороги № C142010 Старичі–Шкло (партнери з українського боку: Cлужба автомобільних доріг у Львівській областірозмір гранту ЄС – 1 210 615.15 євро);
  6. Транскордонне партнерство - це можливість для регіонального розвитку (партнери з українського боку: Турківська районна рада та Турківська міська радарозмір гранту ЄС – 1 451 455.75 євро).

Прогнози реалізації Програми: вже в березні 2018 року очікується відбір проектів-переможців у сфері безпеки та охорони здоров’я. Відмітимо також, що восени 2018 року відбудеться другий конкурс малих проектів Програми у пріоритеті “Спадщина”.

 

Довідково:

Програма транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом, має на меті підтримку транскордонних процесів розвитку у 16 прикордонних регіонах Польщі, Білорусі та України, в тому числі на території Львівщини. Програма працюватиме шляхом фінансування транскордонних партнерських проектів у таких пріоритетах як спадщина, доступність, безпека та кордони. Загальний бюджет програми становить понад 180 мільйонів євро.

Нагадаємо, раніше "Справжня Варта" писала про спортивний комплекс, який побудують в Сихові. Бюджет складає 200 мільйонів грн. Спорткомплекс повинен стати якісним прикладом підтримки та розвитку дитячого професійного спорту у Львові.

comments powered by HyperComments