Литвинюк збрехала: Садовий вважає будівництво заводу на території ТЕЦ-2 «оптимальним» (документ)

Вікторія Христич  |  Середа, 15 листопада 2017, 20:57
Міський голова сьогодні поставив керуючого справами свого виконкому із сміттєпереробним заводом в цікаве положення.
Литвинюк збрехала: Садовий вважає будівництво заводу на території ТЕЦ-2 «оптимальним» (документ)

Справа у тому, що в понеділок на апаратній нараді в облдержадміністрації відомий львівський лікар, екс-голова Громадської ради при ЛОДА Степан Середа підняв питання «Будівництва сміттєпереробного комплексу для ЛМКП «Львівтеплоенерго» продуктивністю 240,0 тис.т/рік».

Документ з такою назвою був оприлюднений 10 листопада на засіданні Львівського прес-клубу. Львівські комунальники підписали завдання на проектування такого комплексу з харківським ПрАТ «Важпромавтоматика». Ось цей документ.

За цим завданням виконавець повинен передбачити у своєму проекті розташування двох модулів сортування сміття, площу під компостування сміття і головне – ТЕЦ для спалювання сміття. Саме будівництво сміттєспалювального заводу практично у Львові – на території ТЕЦ-2 в Сороках Львівськіх Пустомитівського району – обурило громадських активістів. Особливо після того, як міський голова Андрій Садовий у червні "заспокоїв" мешканців сіл Муроване та Сороки Львівські.

Сепан Середа висловив переконання про те, що «громада міста не дасть владі втілити такий проект».

Натомість керуюча справами виконавчого комітету Львівської міськради Марта Литвинюк заявила, що "постійно бере участь у нарадах міського голови", але про будівництво сміттєспалювального заводу на території ТЕЦ-2 не чула.

«Особливо про якусь угоду з Харковом, – зізналася вона. – Я вперше від вас про таке чую».

Однак вже сьогодні міський голова  під час спілкування з журналістами розповів, що «про побудову сміттєспалювального заводу на ТЕЦ-2 зараз ведуться переговори», і що «він не шкодитиме екології». Власне це не є новиною, бо ще в червні  під час сесії Львівської міської ради заступник Андрія Садового Сергій Бабак заявив про наміри французької компанії «Еджіс» побудувати сміттєспалювальний завод саме на території ТЕЦ-2 у Львові.

Мер Львова також зізнався, що «керівництво села  Муроване спільно з чиновниками з міськради вже їздили у Польщу, щоб побачити, як функціонують подібні заводи».


«Сьогодні йде мова про максимально просту систему переробки відходів, яка є екологічно чистою та не завдає жодної шкоди. Але наголошую, рішення про будівництво сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2 ми прийматимемо після проходження всіх процедур та громадських слухань. Це наша міська ділянка, вона повністю підходить по всіх параметрах. І це оптимальний варіант для побудови заводу», – пообіцяв Садовий.

Міський голова також заявив, що громаду села Сороки-Львівські, поблизу якого знаходиться ділянка ТЕЦ-2, де планують звести сміттєспалювальний завод, зараз навмисне збурює «група людей, яка контролюється з Банкової», пише Вголос.

«Я розумію, що перед виборами, які будуть до територіальних громад, створені спеціальні групи, які займатимуться блокуванням побудови сміттєпереробного заводу», – повідомив львівський очільник.

 
Міський голова розповів, що про цю «спеціально створену і чітко організовану групу людей, яка підбурює місцевих мешканців», поінформований навіть керівник управління внутрішніх справ. Пан Садовий пообіцяв, що він сам особисто поїде до людей і «вони будуть спілкуватися».

«Ми живемо у непростий час, коли громада Львова має проблеми, а група людей буде нам заважати. Але наша «машина» їхатиме вперед, попри всі «палочки», які нам вставляють», – заявив мер.

Додамо, що раніше Андрій Садовий у блокуванні його «сміттєвих» рішень звинувачував ГО «Розвиток громади». 

 

 

 

 

 



 

 

 

comments powered by HyperComments