Як Міністр оборони відкривав Навчальний центр Військової служби правопорядку на Львівщині

П'ятниця, 15 вересня 2017, 12:16
Урочисте відкриття Навчального центру Військової служби правопорядку Збройних Сил України відбулося 15 вересня.
Як Міністр оборони відкривав Навчальний центр Військової служби правопорядку на Львівщині

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА, передає "Справжня Варта". 

За інформацією прес-служба, це - перспективна база підготовки військовослужбовців майбутньої Військової Поліції українського війська. 

Слід зазначити, що наказ про створення Центру був підписаний 1 вересня, а уже за 10 днів - 11 вересня - тут розпочався курс Військової поліції перехідного періоду, на який прибули 60 військовослужбовців Військової служби правопорядку з усієї України. Вони навчатимуться до грудня поточного року. У їхній підготовці братимуть участь інструктори-іноземці. Серед дисциплін, запропонованих військовим, -  застосування сили, планування і проведення поліцейських операцій, адміністрування тощо. Курси зроблені за стандартами НАТО.

«На Військову службу правопорядку покладено надзвичайно складні завдання. Ситуація, що склалась на державному кордоні України вимагає від нас швидких та рішучих дій. Тому ми реформуємо Збройні Сили України. Сьогодні у Львові ми відкриваємо цей навчальний центр, адже без створення відповідної інфраструктури, яка забезпечує якісну підготовку наших військових, ми не зможемо досягти успіху. Відрадно, що до створення Центру долучились наші міжнародні партнери, які допомогли із технічним забезпеченням, підготовкою кадрів, надають дорадчу допомогу», - зазначив під час урочистого відкриття Навчального центру Військової служби правопорядку Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

У заході взяв участь  голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, а також Військовий аташе з питань оборони при посольстві Канади в Україні пан Браян Ірвін. 

 

comments powered by HyperComments