«Російський культурний центр» не провів акцію у Львові

Середа, 6 вересня 2017, 14:54
Активісти з поліцією зірвали акцію луцького «Російського культурного центру» у Львові.
«Російський культурний центр» не провів акцію у Львові

6 вересня близько 12:00 у конференц-залі готелю «Жорж» розпочалася презентація книги «Волинський пантеон. Схід-2015», яку організовував Російський культурний центр (Луцьк). За кілька хвилин після початку презентацію зірвали львівські активісти з ГО учасників АТО, які заявили, що ця акція є провокацією, що має показати, що Львів виступає за одностороннє відведення військ.

«Це стандартна процедура, яку проводять у кількох містах. Тут же немає жодної людини зі Львова. Такими акціями «розкачують» громадську думку, при цьому сама пані, яка організувала цю подію, є представницею російського культурного центру. Це звичайна провокація, щоб розкачати ситуацію в Західній Україні, щоб показати, що от Львів проти війни, тож давайте забирати війська», – цитує zaxid.net слова одного з активістів.

За словами представника Асоціації учасників АТО Львівщини Тараса Маслянка, активістам повідомили, що у готелі цього дня мають провести презентацію книжки проти війни і закликати відвести війська, тож активісти вирішили прийти на цю акцію.

На захід прийшли близько десятка працівників Національної поліції, які заявили, що учасники акції мають надати правоохоронцям письмові пояснення про презентацію та організаторів події.

comments powered by HyperComments