У домі Франка у Львові відкрили унікальну виставку зброї та амуніції (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 10 серпня 2017, 18:17
Львів`ян запрошують відвідати "Під Украйни єднаймось прапор: українці в борні за Незалежність".
У домі Франка у Львові відкрили унікальну виставку зброї та амуніції (ФОТО)

Сьогодні, 10 серпня, у виставкових залах Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка  відбулось відкриття нової для стін закладу виставки "Під Украйни єднаймось прапор: українці в борні за Незалежність". 

Незалежність України виборювалася не в тиші кабінетів, а на ратних полях. Ось уже 12 років члени Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» дбайливо реконструюють історію цієї боротьби. Її матеріальні свідчення – зброя, набої, однострої, військові відзнаки... – розповідають про участь українців у військових формуваннях різних епох та держав. Серед когорти лицарів чину, які змагалися за волю України не на словах, а на ділі, зі зброєю в руках, – і сини Івана Франка, Петро і Тарас. 

«На виставці ми можемо побачити відзнаки, які отримував Петро Франко за свою службу українському народу. Також є його і особисті речі – бінокль та люлька. Остання була подарована йому і він нею не користувався, адже вів здоровий спосіб життя», - розповів директор музею Богдан Тихолоз.

Подію приурочено до 100-річчя Української Революції 1917‒1921 рр., 12-річчя діяльності Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» та Дня незалежності України.

Виставка доступна для огляду з 10 серпня до 17 вересня в усі дні, крім вівторка, з 10:00 до 17:00 (за ціною вхідного квитка до Музею).

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments