Від жорсткого поводження в цирку врятували ведмедицю. Львівщина

П'ятниця, 4 серпня 2017, 13:42
2 серпня Держекоінспекція здійснила відповідні заходи, щодо жорсткого поводження з бурою ведмедицею тянь-шанською. Ведмедиця брала учать у програмі мігруючого цирку «Шапіто». Громадяни не однократно писали звернення щодо грубого поводження з твариною.
Від жорсткого поводження в цирку врятували ведмедицю. Львівщина

чергова вистава цирку.  Держінспектори з ОНПС виявили мікроавтобус з кліткою розмірами  1х1.4х1.8 м виділа ведмедиця світло-бурого окрасу.
Співробітники цирку повідомили, що тварину звати Крістіна, віком близько 23 роки.

Чоловік, котрий наголошував на тому,що тварина є його власністю відмовився показати документи на дозвіл.  

Згодом на місце прибула  слідчо--оперативна група Яворівського відділу поліції. Вони вилучили документи, зокрема і міжнародний ветеринарний паспорт.
 Вночі ведмедицю забрали, відповідно до норм чинного законодавства, та відправили у ведмежий притулок - «Домажир», який розташований поблизу с. Домажир Яворівського району.

Було виявлено, що чоловік порушив вимоги Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Порядку утримання та розведення диких тварин, які пребувають у стані неволі або напіввільних умовах. Наразі Держекоінспекція готує відповідні матеріали щодо відкриття кримінальної справи та позову до суду. Тварину планують залишити у притулку, з придатними умовами до життя. 

Нагадаємо, На Львівщині з’явиться ведмежий притулок

comments powered by HyperComments