Як екс-регіонал у Львові бойкотує «Рошен» (ФОТО)

П'ятниця, 28 липня 2017, 11:51
Вчорашні риги під опозиційними прапорами в особливий спосіб закликають громадян не мовчати.
Як екс-регіонал у Львові бойкотує «Рошен» (ФОТО)

Сьогодні, 28 липня, біля входу в магазину «Рошен», що у самому центрі Львова, активісти під керівництвом Івана Спринського провели перфоменс із провокативною назвою «С*ав пес на БПП». Вочевидь таким чином вони напагаються натякнути на лідера БПП, якого пов'язують з бізнесом  одного з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні та Східній Європі. 

Активісти наголошують, що акція має виключно інформаційний меседж і організована для того, аби закликати українців в усіх регіонах країни "виступити проти свавілля влади".

"У нас досі не вирішене питання з ув`язненими учасниками АТО вже третій рік, системний тиск на оборонні підприємства та ЗМІ. У нас в країні відбувається розкрадання державного майна відданого на приватизацію з кабальними умовами", - зазначає організатор акції Іван Спринський, керівник ГО «Рабів до раю не пускають» й переконує, що акція не має нічого спільного з нещодавнім позбавленням екс-губернатора Одещини Михайла Саакашвілі українського громадянства. 

"Мені вже краще! Ми сьогодні не мовчали! Вірю, що не боятимуться і інші... Страх і байдужість робить з людини тварину", - написав Спринський на своїй сторінці в Фейсбуці після акції.

Коротко про Івана. Вперше засвітився у політиці у 2010 році, коли балотувався від Партії Регіонів до Львівської міської ради у 44 одномандатному виборчому окрузі. Набрав 145 голосів і не пройшов. Як зазначив у своїй сповіді на фейсбуці Іван, він вступив до Партії Регіонів, щоб підтримати голову обласного осередку Петра Писарчука, знаного і затятого регіонала. Можна просто просльозитися, які благородні цілі ставив перед собою Іван – «докласти зусиль до позитивних змін у місті Львові, як господарник (!), а не політик. 

До Партії Регіонів Івана затягнув такий собі добродій Богдан Хруставчук, голова «Молодих регіонів» Львівщини. Вони разом займалися бойовим гопачком. Чотири роки друзяки тусили в Партії Регіонів. Хруставчук навіть став начальником управління молоді та спорту ЛОДА. Тоді, очевидно, у них і народился ідея створювати фейкові громадські організації, якими можна було би прикриватися як щитом у своїх справах. У Хруставчука, щоправда, не залагодилася робота на посаді начальника управління, і він швидко звідти пішов. Незабаром Хруставчук почав апробовувати фейкові громадські організації. Одна з них «Молодь за розвиток Львівщини», наприклад, подала в суд на очільника ЛОДА Шемчука за бездіяльність в частині ремонту доріг.

Як каже стара римська мудрість: «Не можеш побороти ворога – очоль його!». Коли почався Львівський Євромайдан, ригівські почвари з Києва почали тиснути на Писарчука, що він там розвів у себе на вотчині. Було вирішено впровадити "козачка" в молодіжні структури Євромайдану. На таку роль вибрали Івана. І ось 6 грудня 2013 року Іван Спринський «прозрів» і подав заяву на вихід з Партії Регіонів. З полегшенням Іван завзято взявся за агентурну діяльність, почавши демонструвати бурну роботу. Уже за тиждень державне телебачення називало його "Координатором Львівського Євромайдану", хоча це абсолютно не відповідало дійсності.

Вказівка вливатись в різні протестні структури, напевно, йшла з самих верхів Партії Регіонів, а факти агентури досбогодні присутні у всіх областях в усіх без виключення протестних середовищах. В частині з них хамелеонам вдалось взяти верх, в іншій вони ще намагаються добратись до центру прийняття рішень. Тобто таке явище, як псевдогромадськість, є ганебним не тількі для Львівщиніи - заслані козачки, , прикриваючись громадськістю, за підтримки деяких ЗМІ, які це не розуміють (чи не хочуть розуміти?), беруть активну участь у життєдіяльності нашої країни та є основою 5-ї колони Кремля.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments