Лідеру львівського "Антимайдану" винесли вирок

Середа, 19 липня 2017, 13:00
Чоловіка, який 3 роки займався антиукраїнською агітацією та розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, засудили на 5 років позбавлення волі умовно.
Лідеру львівського "Антимайдану" винесли вирок

Нагадаємо, що в 2014 році з'явилась малопопулярна та абсурдна за своїми ідеями спільнота "Антимайдан Львів", у соціальній мережі Вконтакті. Її адміністатор Олександр Черевко, уродженець м.Острог, що на Рівненщині, тоді мав бізнес у Львові, де  іпроживав та займався проросійською агітацією. На строінці регулярно з'влялись заклики до насильства, зміни меж державних кордонів України, геноциду та федеративного устрою з Російською Федерацією. Кількість користувачів спільноти - близько 1300 людей, з яких більшість громадяни РФ або фейкові акаунти. Черевко був також адміністратором спільнот "Львовскя Народная Республика" та "Ровненская НР". За інформацією СБУ, зловмисник отримував настанови по розвитку спільнот напряму від кураторів з Росії.

Залізничним районним судом міста Львова негіднику було призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, від відбування покарання звільнений з випробувальним терміном на 3 роки. 

Цікаво, що сам суд над злочинцем не був ніяк афішований, інформацію про покарання вдалось дізнатись лише з Єдиного держреєстру судових рішень.

comments powered by HyperComments